Gekozen is voor een plek waarbij de Citroën-modellen (personen- en bedrijfswagens) en de DS-modellen apart kunnen worden getoond. De verhuizing moet verder de  service aan klanten ten goede komen.

De vestiging op het Stadionplein zat daar meer dan tachtig jaar, die in Amsterdam Zuidoost meer dan achttien jaar. "Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk", aldus directeur Raymond Crezee. "Op papier zijn beide bedrijven al één, en in de praktijk blijft het een uitdaging de bedrijfsvoering vanuit twee locaties te verrichten. Zeker met een vestiging die zich in feite midden in een woonwijk bevindt, zoals op het Stadionplein." De verhuizing heeft overigens geen betrekking op de importeur: die blijft in de Oval Tower in Amsterdam.

De nieuwe locatie voor Citroën Amsterdam is gevestigd aan de Pieter Braaijweg 2. Op dit adres bevindt zich nu nog BMW Amsterdam, dat de laatste hand legt aan nieuwbouw, circa tweehonderd meter verderop. Dit pand aan de Pieter Braaijweg 12 wordt twee keer zo groot als het huidige. De extra ruimte komt met name ten goede aan de merkscheiding BMW/Mini, de werkplaats en de parkeerplekken voor klanten. Op 30 augustus staat de verhuizing gepland, op maandag 1 september is BMW/Mini Amsterdam operationeel. De officiële opening vindt eind september plaats.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding