De jaarlijkse veiling biedt een goede graadmeter voor de stand van zaken van de tweedehands automarkt, vindt ALD. ‘Dat occasions gewild zijn, was duidelijk merkbaar bij de veiling. Alle kavels vonden gedurende de middag probleemloos hun nieuwe eigenaar. Met name naar benzineauto’s van rond 2010 bleek veel vraag, waarbij de kilometerstand ervan niet veel uitmaakte. Jonge occasions van een tot twee jaar oud zijn eveneens in trek, maar hebben zichtbaar te maken met sterkere concurrentie van scherp geprijsde nieuwe auto’s. Tenslotte was er grote vraag naar bestelauto’s, zelfs in uitzonderlijke uitvoeringen werd daarop goed geboden’, zo meldt de leasemaatschappij.  

De veiling werd verzorgd door FleetSelect. Traditiegetrouw werd gestart met enkele bijzondere kavels, waaronder een verzorgd weekend voor twee personen en een origineel WK 2014 voetbalshirt. De opbrengst van deze kavels, goed voor een totaalbedrag van tweeduizend euro wordt geschonken aan KWF Kankerbestrijding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding