Tegenwoordig gaat het vooral om theater, en dan ook nog een theater waarin de modernste technologie centraal staat en goed functioneert. Vooral in Groot-Brittannië, waar de autoverkopen al lang over de crisis heen zijn, beginnen veel dealers zich af te vragen of ze zich die showroom van de toekomst – of het heden – nog wel kunnen veroorloven. Een eenvoudige showroom op een achteraf gelegen industrieterrein volstaat niet meer, het moet allemaal glanzen en blinken en daarmee dus ook veel geld kosten. De leverancier van de auto’s eist op zijn minst een grondige verbouwing en modernisering, als hij de dealer al niet vraagt naar een nieuwe en aantrekkelijker locatie te verkassen. Veel fabrikanten eisen daarbij tegenwoordig ook dat de bouwmaterialen, glanzend marmer bijvoorbeeld, van de door hen gekozen leverancier of preferred supplier moet komen. Daar komt nog eens bij dat menig automerk om de zoveel tijd het corporate image verandert, al gaat het maar om een nieuw logo, waar je je als dealer opnieuw aan zult moeten aanpassen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding