Beide partijen hebben daarover een principeovereenkomst bereikt. Onderdeel van de transactie is dat de directie van Van Dorst Automotive de komende tijd ongewijzigd blijft en dat alle medewerkers mee overgaan. De onderneming heeft in totaal 235 FTE’s.

De 66-jarige Jac van Dorst heeft binnen zijn gezin geen opvolging. "En omdat iedere ondernemer ook een horizon heeft, is de voorgenomen overdracht van Van Dorst Automotive aan de orde gekomen." Van Dorst kan terugzien op meer dan veertig jaar samenwerken met de Louwman Group, Op zijn beurt looft topman Eric Louwman de "prima relatie met een loyale en op een gezonde basis acterende ondernemer."

Van Dorst Automotive (VDA) is actief in Midden- en West-Brabant en officieel dealer voor Toyota, Suzuki, Lexus en Mazda. Vestigingen zitten in Breda, Bergen op Zoom, Oisterwijk, Oosterhout, Rijen, Roosendaal, Tilburg en Waalwijk. VDA biedt tevens schadeherstel (Schadenet Midden-Brabant in Rijen en Schadenet Oosterhout), financiering en verzekeren (Van Dorst Finance) alsook het leasen van auto’s (Van Dorst Lease).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding