Lancia zegt contract met Franse dealers op

Lancia heeft zijn 118 dealers in Frankrijk hun opzegbrief toegestuurd. De termijn is wel ruim, want Lancia trekt zich pas over twee jaar terug.

Dat is net als in de rest van Europa – met uitzondering van Italië, waar Lancia nu al tachtig procent van de verkopen realiseert. “Het gaat om twee jaar. maar wie er eerder van af wil kan daarover komen praten”, aldus een Franse dealer. Bovendien wordt in de brief benadrukt dat de dealers de vrijkomende ruimte desgewenst kunnen vullen met andere merken van de Fiat Chrysler groep. FCA zelf heeft al aangekondigd dat het met name Jeep in Europa meer naar de voorgrond wil duwen.

Lancia verkocht vorig jaar in Frankrijk 6.100 auto’s, waarbij het in 95 procent ging om de Ypsilon. Dat valt overigens in het niet bij Italië, waar vorig jaar vijftigduizend Ypsilons bij de dealer wegreden.

Lancia zegt contract met Franse dealers op - Automobielmanagement.nl

Lancia zegt contract met Franse dealers op

Lancia heeft zijn 118 dealers in Frankrijk hun opzegbrief toegestuurd. De termijn is wel ruim, want Lancia trekt zich pas over twee jaar terug.

Dat is net als in de rest van Europa – met uitzondering van Italië, waar Lancia nu al tachtig procent van de verkopen realiseert. “Het gaat om twee jaar. maar wie er eerder van af wil kan daarover komen praten”, aldus een Franse dealer. Bovendien wordt in de brief benadrukt dat de dealers de vrijkomende ruimte desgewenst kunnen vullen met andere merken van de Fiat Chrysler groep. FCA zelf heeft al aangekondigd dat het met name Jeep in Europa meer naar de voorgrond wil duwen.

Lancia verkocht vorig jaar in Frankrijk 6.100 auto’s, waarbij het in 95 procent ging om de Ypsilon. Dat valt overigens in het niet bij Italië, waar vorig jaar vijftigduizend Ypsilons bij de dealer wegreden.