Ondanks het delen van het pand blijven het  twee aparte bedrijven die de ruimte van de showroom en de werkplaats (op de locatie Factorij 65) met elkaar gaan delen.  Het personeel van Dekkerautogroep verhuisd naar de Factorij.  Directeur Erik van der Maat zegt dat het de bedoeling is dat het Dekker-personeel  ‘gaat samenwerken met zijn personeel’.  Bij  Dekkerautogroep  staat de 85-jarige H.J. Dekker aan het roer. Hij vond het tijd zijn vestiging te verhuizen van Het Keem naar  De Factorij, onder meer omdat zijn pand naar zijn oordeel is verouderd.
Ook gezien de ontwikkelingen in de autobranche zou samenwerking een goede strategie zijn, aldus Van der Maat: "De technologie heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. De auto-onderdelen worden steeds beter en gaan langer mee.  Door de verbeteringen is er simpelweg minder reparatiewerk voor monteurs en wordt de werkplaats minder benut. Door de activiteiten van twee bedrijven samen te voegen in één pand, wordt de productiviteit van de werkplaats verhoogd." Het internet heeft bovendien een grote invloed op de behoefte aan showrooms, denkt Van der Maat. "Veel klanten die binnenkomen, weten al precies welke auto zij willen kopen. Door het delen van de showroom spelen we in op deze trend."

Dekkerautogroep en Autobedrijf C. van der Maat zijn beide familiebedrijven. Dekkerautogroep is al sinds 1923 actief in de autobranche en heeft acht Ford-dealerbedrijven en een schadeherstelbedrijf in Noord-Holland. Autobedrijf C. van der Maat werd in 1956 opgericht in Blokker door Cees senior, de grootvader van Erik van der Maat.  In 1996 verhuisde de Blokkerse vestiging naar De Factorij in Zwaag.  Sinds december is de showroom dus verdeeld tussen Dekker en Van der Maat, dus tussen Ford en Citroën. (bron: westfriesezaken.nl)