Het betreft een tachtig vierkante meter grote ontvangstruimte in het hluxe otel. Er staan weliswaar geen auto’s, maar op een beeldscherm kan elke type Bentley virtueel worden samengesteld. Ook kunnen klanten er een proefrit boeken of hun auto achterlaten voor een servicebeurt die vervolgens wordt uitgevoerd door Bentley Leusden. Verder fungeert het hotel als afleveradres, terwijl er bovendien een Bentley courtesy car beschikbaar is.


Groot scherm

De lounge is ingericht met een bar in de stijl van het merk en een presentatieruimte met het drieënhalf meter grote beeldscherm en een state-of-the-art laserprojector. Bijzonder aan deze Sony GTZ1 projector is dat hij slechts negentien centimeter van de muur staat, kan projecteren op hoge resolutie en een prachtig beeld levert. Stalen van de beschikbare Bentley-kleuren en leermonsters zijn eveneens aanwezig en bovendien zijn er luxe producten, de zogenoemde branded goods, te koop. Wanneer gasten per Bentley arriveren, geeft de medewerker van valet parking dit door aan de bemanning van de lounge zodat het desbetreffende model op het scherm kan worden geplaatst om de gast met een beeld van de eigen auto te verwelkomen.

Andere ogen 

De lounge heeft tijdens de afgelopen feestdagen veel belangstelling genoten. "Er zijn heel wat mensen binnen gekomen nadat ze in het hotel wat hebben gegeten of gedronken," aldus een Bentley-medewerker. "Het zijn misschien nog geen klanten,maar misschien wel potentiële. Het is goed te merken dat ze ons merk met andere ogen gaan bekijken, door de digitale presentatie komt Bentley moderner over. Dit heeft ook aantrekkingskracht op een jonger publiek. Wij hebben hier ook een klant gehad die in Leusden te kennen heeft gegeven een auto te willen aanschaffen. Maar de auto is hier in de lounge samengesteld." Desgevraagd zegt woordvoerder Per Peschar van Pon dat de eerste resultaten boven verwachting zijn: "Zowel bestaande klanten als geïnteresseerden in het merk weten ons in Amsterdam te vinden. We verwachten meer verkopen. Men beschouwt Bentley Amsterdam als een verfrissend nieuw concept."
 

Saint Regis Hotels

De Bentley Lounge is een initiatief van importeur Pon. Bezoekers worden dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur te woord gestaan door jonge, enthousiaste medewerkers. Bentley werkt in andere landen samen met Saint Regis Hotels van  hotelketen Starwood Inc. Het Saint Regis in New York en Istanbul beschikken over een superluxueus aangeklede Bentley-suite en in Dubai is een lounge in het spiksplinternieuwe St. Regis hotel daar. In de zomer van vorig jaar opende Bentley zijn eerste Mountain Lodge in het Oostenrijkse Kitzbühel. (HHemmes)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding