Dieselgate raakt Belgische dealer nauwelijks

De autodivisie van de Belgische VW-importeur en -dealer d’Ieteren heeft ondanks de nasleep van dieselgate in het eerste kwartaal 2016 een iets hogere omzet geboekt dan een jaar eerder.

Bovendien staat er voor een kwart meer aan bestellingen in het opdrachtenboek dan vorig jaar rond deze tijd. Om de klant weer binnen te halen, moet d’Ieteren, met een marktaandeel van 22 procent verreweg het grootste autobedrijf van België, wel meer uitgeven aan marketing. ‘’Het orderboek en de bestellingen bleven het hele kwartaal sterk en de lanceringen van nieuwe modellen en de geplande modelupdates voorspellen veel goeds voor de komende kwartalen. Ons marktaandeel zou moeten stijgen,” aldus d’Ieteren in een tussentijds bericht aan de beurs.
Ook dochterbedrijf Belron, in ons land eigenaar van CarGlass, Autototaalglas en Glasgarage.nl., draait goed met een omzetstijging van 8,5 procent wereldwijd en bijna 13 procent buiten Europa. Dat resultaat is volgens D’Ieteren vooral te danken aan ‘de verdere marktgroei en de stijging van het marktaandeel in de VS’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Dieselgate raakt Belgische dealer nauwelijks - Automobielmanagement.nl

Dieselgate raakt Belgische dealer nauwelijks

De autodivisie van de Belgische VW-importeur en -dealer d’Ieteren heeft ondanks de nasleep van dieselgate in het eerste kwartaal 2016 een iets hogere omzet geboekt dan een jaar eerder.

Bovendien staat er voor een kwart meer aan bestellingen in het opdrachtenboek dan vorig jaar rond deze tijd. Om de klant weer binnen te halen, moet d’Ieteren, met een marktaandeel van 22 procent verreweg het grootste autobedrijf van België, wel meer uitgeven aan marketing. ‘’Het orderboek en de bestellingen bleven het hele kwartaal sterk en de lanceringen van nieuwe modellen en de geplande modelupdates voorspellen veel goeds voor de komende kwartalen. Ons marktaandeel zou moeten stijgen,” aldus d’Ieteren in een tussentijds bericht aan de beurs.
Ook dochterbedrijf Belron, in ons land eigenaar van CarGlass, Autototaalglas en Glasgarage.nl., draait goed met een omzetstijging van 8,5 procent wereldwijd en bijna 13 procent buiten Europa. Dat resultaat is volgens D’Ieteren vooral te danken aan ‘de verdere marktgroei en de stijging van het marktaandeel in de VS’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding