Dit wordt gemeld in een persbericht. De over te nemen activiteiten betreffen alle activiteiten van Martin Schilder Groep, met uitzondering van leasemaatschappij Leasevisie. Martin Schilder is dealer van Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Fiat, Volkswagen Bedrijfswagens en Fiat Professional. Het bedrijf heeft vestigingen in Alkmaar, Bergen, Den Helder, Haarlem, Heemskerk en Schagen. Daarnaast is het bedrijf actief in autoschadeherstel (Alkmaar, Beverwijk, Hippolytushoef en Zaandam), autoverhuur, tankstations, bedrijfswageninrichting en verzekeringen.

Positie versterken

Door de voorgenomen acquisitie versterkt Broekhuis haar positie in de Nederlandse automobielmarkt. Zo breidt het bestaande portfolio uit met de merken Audi, Volkswagen en Fiat en breidt het bestaande verzorgingsgebied uit naar Noord Holland. Ook kan het bedrijf haar activiteiten uitbreiden op het gebied van schadeherstel, autoverhuur, tankstations, bedrijfswageninrichting en verzekeringen.
De overname is onder meer afhankelijk van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt).