Subaru krijgt aparte Europese divisie

Subaru heeft een zelfstandige sales- en marketingafdeling voor Europa opgezet. De verkoopfunctie viel tot nu toe onder de centrale salesdivisie van Subaru maar de Japanse fabrikant acht een zelfstandige divisie gewenst om beter te kunnen reageren op de Europese regelgeving maar ook om de verkoopstructuur in Europa te versterken en te garanderen.

Daarom is een afdeling gevormd ‘die exclusief is belast met de verkoop en marketing in Europa,’ aldus een verklaring van het bedrijf waarin ook een reeks andere organisatorische veranderingen worden aangekondigd.

Subaru liet in de eerste twee maanden van dit jaar 163.129 nieuwe auto’s van de band rollen waarvan 104.473 in Japan. Die productie lag daarmee een kleine zeven procent lager dan een jaar eerder. In Japan werden in die twee maanden 25.732 nieuwe auto’s verkocht, een daling met 19 procent op jaarbasis, terwijl de export met 8,5 procent toenam naar 86.502 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Subaru krijgt aparte Europese divisie - Automobielmanagement.nl

Subaru krijgt aparte Europese divisie

Subaru heeft een zelfstandige sales- en marketingafdeling voor Europa opgezet. De verkoopfunctie viel tot nu toe onder de centrale salesdivisie van Subaru maar de Japanse fabrikant acht een zelfstandige divisie gewenst om beter te kunnen reageren op de Europese regelgeving maar ook om de verkoopstructuur in Europa te versterken en te garanderen.

Daarom is een afdeling gevormd ‘die exclusief is belast met de verkoop en marketing in Europa,’ aldus een verklaring van het bedrijf waarin ook een reeks andere organisatorische veranderingen worden aangekondigd.

Subaru liet in de eerste twee maanden van dit jaar 163.129 nieuwe auto’s van de band rollen waarvan 104.473 in Japan. Die productie lag daarmee een kleine zeven procent lager dan een jaar eerder. In Japan werden in die twee maanden 25.732 nieuwe auto’s verkocht, een daling met 19 procent op jaarbasis, terwijl de export met 8,5 procent toenam naar 86.502 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding