Dealerbedrijf Autohaas in tweeën verkocht

De dealergroep Autohaas Groep met zes vestigingen voor VW, Audi, Seat en Skoda in Apeldoorn, Zutphen en Deventer is verkocht aan twee branchegenoten. PGA neemt de dealertak over terwijl het leasebedrijf in handen komt van Volkswagen Pon Financial Services.

Dealerbedrijf Autohaas in tweeën verkocht

Autohaas draait een omzet van rond de 100 miljoen per jaar en biedt werk aan 220 mensen. Het bedrijf had de laatste tijd te kampen met moeilijke marktomstandigheden. PGA nam twee jaar geleden ook al het in Overijssel actieve Pouw Automotive over. Met de nieuwe acquisitie vergroot PGA de regio waar zij alle merken van VW vertegenwoordigt, inclusief Skoda dat nog niet in de portefeuille zat.

Door de samenvoeging worden kosten bespaard en kunnen IT-systemen met elkaar worden verbonden. "We werken hiermee aan schaalvergroting waar zowel importeur als dealer van profiteren", zegt bestuursvoorzitter Simon Luijckx. Met de overname van Autohaas (inclusief een verhuurbedrijf van tankstations en vastgoed) nadert de omzet van PGA dit jaar de 900 miljoen euro. Deze holding neemt daarmee nu de derde plaats in op de ranglijst van grootste dealerbedrijven in Nederland.

Dealerbedrijf Autohaas in tweeën verkocht - Automobielmanagement.nl

Dealerbedrijf Autohaas in tweeën verkocht

De dealergroep Autohaas Groep met zes vestigingen voor VW, Audi, Seat en Skoda in Apeldoorn, Zutphen en Deventer is verkocht aan twee branchegenoten. PGA neemt de dealertak over terwijl het leasebedrijf in handen komt van Volkswagen Pon Financial Services.

Dealerbedrijf Autohaas in tweeën verkocht

Autohaas draait een omzet van rond de 100 miljoen per jaar en biedt werk aan 220 mensen. Het bedrijf had de laatste tijd te kampen met moeilijke marktomstandigheden. PGA nam twee jaar geleden ook al het in Overijssel actieve Pouw Automotive over. Met de nieuwe acquisitie vergroot PGA de regio waar zij alle merken van VW vertegenwoordigt, inclusief Skoda dat nog niet in de portefeuille zat.

Door de samenvoeging worden kosten bespaard en kunnen IT-systemen met elkaar worden verbonden. "We werken hiermee aan schaalvergroting waar zowel importeur als dealer van profiteren", zegt bestuursvoorzitter Simon Luijckx. Met de overname van Autohaas (inclusief een verhuurbedrijf van tankstations en vastgoed) nadert de omzet van PGA dit jaar de 900 miljoen euro. Deze holding neemt daarmee nu de derde plaats in op de ranglijst van grootste dealerbedrijven in Nederland.