Aan de andere kant daalden de personeels- en andere bedrijfskosten doordat er inmiddels 70 banen zijn verdwenen en ook de besparingsprogramma vruchten afwerpen.

Lease

De leaseportefeuille, die eind deze maand wordt verkocht aan ALD Automotive, groeide wel met ruim 20 procent. Stern stelt verder dat het op de Nederlandse markt voor personenauto’s een marktaandeel heeft van 5,3 procent, dat is evenveel als een jaar eerder. Het marktaandeel bij bedrijfsauto’s is wel toegenomen van 6,9 procent begin vorig jaar naar acht procent nu.

Herstel in 2019

Directievoorzitter Henk van der Kwast: “De effecten van het kostenbesparingsprogramma dat na Q3 2018 in gang is gezet, zijn al in Q1 2019 significant. In combinatie met de vorig jaar ingezette harmonisatie van processen en de toepassing van meer digitale oplossingen, verwachten wij dat de operationele resultaten in 2019 duidelijk kunnen herstellen in vergelijking met het bewogen jaar 2018. Wanneer aandeelhouders instemmen met de verkoop van SternLease, zal het inregelen van de samenwerkingsovereenkomst met ALD Automotive al binnen enkele maanden een extra impuls geven aan het operationele resultaat.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding