Uiteindelijk hebben daarvan dertien kandidaten een baan gekregen bij Opel. “Na hun aanstelling zijn zij een uitgebreid, speciaal voor hen samengesteld, opleidingstraject gestart, onder de noemer Opel Talent Academy. Hiermee zijn deze verkoopsters verder klaargestoomd voor het verkoopvak.” De vrouwelijke verkoopmedewerkers zijn inmiddels allen al geruime tijd aan de slag bij diverse dealers van Opel in ons land.

Het beroep autoverkoper is onverminderd actueel, zei Opel Nederland vorig jaar over de campagne. Acht op de tien Nederlanders geeft aan het liefst een auto (nieuw of gebruikt) te kopen bij een merkdealer of universeel autobedrijf. De belangrijkste redenen zijn onder meer advies (49%) en persoonlijk contact met de verkoper (38%). Verkopers moeten volgens de autokopers vooral beschikken over klantgerichtheid en inlevingsvermogen, naast expertise. Deze eigenschappen worden door de respondenten van een onderzoek vaker geassocieerd met vrouwen dan met mannen.

https://www.youtube.com/watch?v=gZeOonyWwns

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding