Wordt dat buiten beschouwing gelaten dan daalde de winst na belastingen met één miljoen euro naar 1,1 miljoen euro. De omzet van de groep als geheel daalde met zeven procent naar 492,2 miljoen. Dat kwam vooral door lagere verkopen bij Dealergroep Stern, de verkoop van Arend Auto Amsterdam en het sluiten van twee Vireo Auto vestigingen.

Bedrijfsresultaat

Het bedrijfsresultaat van de Dealergroep Stern bleef met 4,8 miljoen wel op nagenoeg hetzelfde peil als een jaar eerder. De relatieve marge op verkoop van nieuwe personenauto’s bleef gelijk, ondanks de afname van het aandeel leveringen aan particulieren. Stern houdt bij personenauto’s een marktaandeel van vijf procent en wist het aandeel bij bedrijfswagen op te voeren van 6,9 naar 7,9 procent. Wat personeel betreft ligt het aantal fte’s eind juni 50 lager dan een jaar eerder. De personeelskosten komen ondanks de CAO-verhogingen daardoor ook 4,3 procent lager uit.

Achter op vorig jaar

Directievoorzitter Henk van der Kwast: “We zijn erg tevreden met de opbrengst uit de verkoop van SternLease. Het inregelen van de samenwerking met ALD Automotive is in volle gang en ziet er veelbelovend uit. De verkoop van nieuwe auto’s loopt dit jaar landelijk flink achter op vorig jaar en dat zet de resultaten bij vooral Dealergroep Stern onder druk. Belangrijker voor de langere termijn zijn de vorderingen die we achter de schermen maken met belangrijke efficiency slagen en met de digitalisering van onze onderneming”.

Dicht

De groep meldt verder dat de SternPoint activiteiten te Bunnik met het oog op efficiency voordelen zijn samengevoegd met die van SternPoint Houten. Het pand te Bunnik zal worden verkocht. Het is de verwachting dat de nieuwe (grote) SternPoint vestiging in Amsterdam West (Radarweg) begin 2020 gereed is. Alle Amsterdamse schadeherstel activiteiten van SternPoint zullen dan samengevoegd worden in deze vestiging. De huidige SternPoint vestiging in Amsterdam-Noord zal dan sluiten.