Tesla gaat vestiging openen in Zwolle

Tesla gaat komend jaar een nieuwe Service Center openen in Zwolle. Waar en wanneer dat gebeurt is op dit moment nog niet bekend, heeft een woordvoerster van Tesla Nederland desgevraagd meegedeeld aan Automobiel Management. Over andere nieuwe vestigingen in ons land is ook nog geen verdere informatie beschikbaar.

Tesla gaat vestiging openen in Zwolle

Tesla heeft momenteel een zevental van dat soort centra in ons land: in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Duiven bij Arnhem en twee in Tilburg waar Tesla zoals bekend ook haar Europese assemblagebedrijf heeft. In zo’n Service Center kunnen Tesla-rijders terecht voor het onderhoud van hun voertuig. Tesla gaat er van uit dat dat relatief weinig nodig is omdat veel van dat onderhoud digitaal op afstand kan gebeuren.

Tesla houdt een groot aantal data van haar rijdende auto’s bij, kan dus zelf constateren of een bepaalde ingreep noodzakelijk is en die dan zo mogelijk door de computer uit laten voeren. “In 90 procent van de gevallen kunnen we een probleem op afstand vaststellen en bepalen wat er moet gebeuren om het op te lossen”, stelt Tesla op haar website. Waar wel onderhoud of een
reparatie nodig is, beschikt Tesla ook over mobiele service voertuigen. Hoeveel er daarvan momenteel in ons land rondrijden is niet bekend.

Tesla gaat vestiging openen in Zwolle - Automobielmanagement.nl

Tesla gaat vestiging openen in Zwolle

Tesla gaat komend jaar een nieuwe Service Center openen in Zwolle. Waar en wanneer dat gebeurt is op dit moment nog niet bekend, heeft een woordvoerster van Tesla Nederland desgevraagd meegedeeld aan Automobiel Management. Over andere nieuwe vestigingen in ons land is ook nog geen verdere informatie beschikbaar.

Tesla gaat vestiging openen in Zwolle

Tesla heeft momenteel een zevental van dat soort centra in ons land: in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Duiven bij Arnhem en twee in Tilburg waar Tesla zoals bekend ook haar Europese assemblagebedrijf heeft. In zo’n Service Center kunnen Tesla-rijders terecht voor het onderhoud van hun voertuig. Tesla gaat er van uit dat dat relatief weinig nodig is omdat veel van dat onderhoud digitaal op afstand kan gebeuren.

Tesla houdt een groot aantal data van haar rijdende auto’s bij, kan dus zelf constateren of een bepaalde ingreep noodzakelijk is en die dan zo mogelijk door de computer uit laten voeren. “In 90 procent van de gevallen kunnen we een probleem op afstand vaststellen en bepalen wat er moet gebeuren om het op te lossen”, stelt Tesla op haar website. Waar wel onderhoud of een
reparatie nodig is, beschikt Tesla ook over mobiele service voertuigen. Hoeveel er daarvan momenteel in ons land rondrijden is niet bekend.