Groen licht voor overname Muntstad Holding

De Dealer Groep Pon heeft groen licht gekregen van de Autoriteit Consument & Markt om de Muntstad Holding over te nemen. In een officiële mededeling laat de ACM weten dat de Dealer Groep Pon B.V. uitsluitende zeggenschap mag verkrijgen over Muntstad Holding B.V.

Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 16 januari 2020 besloten. Er blijft volgens de ACM na de overname voldoende concurrentie over. Hiermee is de weg vrij voor de overname van het bedrijf met elf vestigingen in het midden van het land. Pon had al een groot aandelenpakket in het bedrijf.

Muntstad is in 1992 opgericht en komt voort uit Auto Domstad in Utrecht. Zeven jaar later komt hier het ŠKODA-dealerschap bij en groeit uit tot de grootste ŠKODA-dealer van Nederland. In 2003 wordt Volkswagen- en Audi-dealer Mastenbroek in Maarssen overgenomen. SEAT wordt in 2004 het vierde grote merk dat deel uitmaakt van Muntstad en na diverse nieuwbouwprojecten, de samenvoeging met de Sanato Autogroep en de algehele naamsverandering in 2013, staat er een autobedrijf met elf vestigingen met meer dan 300 medewerkers.

Groen licht voor overname Muntstad Holding - Automobielmanagement.nl

Groen licht voor overname Muntstad Holding

De Dealer Groep Pon heeft groen licht gekregen van de Autoriteit Consument & Markt om de Muntstad Holding over te nemen. In een officiële mededeling laat de ACM weten dat de Dealer Groep Pon B.V. uitsluitende zeggenschap mag verkrijgen over Muntstad Holding B.V.

Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 16 januari 2020 besloten. Er blijft volgens de ACM na de overname voldoende concurrentie over. Hiermee is de weg vrij voor de overname van het bedrijf met elf vestigingen in het midden van het land. Pon had al een groot aandelenpakket in het bedrijf.

Muntstad is in 1992 opgericht en komt voort uit Auto Domstad in Utrecht. Zeven jaar later komt hier het ŠKODA-dealerschap bij en groeit uit tot de grootste ŠKODA-dealer van Nederland. In 2003 wordt Volkswagen- en Audi-dealer Mastenbroek in Maarssen overgenomen. SEAT wordt in 2004 het vierde grote merk dat deel uitmaakt van Muntstad en na diverse nieuwbouwprojecten, de samenvoeging met de Sanato Autogroep en de algehele naamsverandering in 2013, staat er een autobedrijf met elf vestigingen met meer dan 300 medewerkers.