Stern voert fusiegesprekken met Zweeds Hedin

Stern Groep N.V. en het Zweedse Hedin Automotive AB, een grote Scandinavische dealerholding, kondigen vandaag aan dat zij in gesprek zijn op basis van exclusiviteit over het fuseren van hun automotive activiteiten.

De combinatie van Stern en Hedin Automotive zou sterk complementair zijn op zowel geografisch gebied als voor wat betreft de gevoerde automerken. Met een jaaromzet van rond de 800 miljoen euro is Stern tegenover de 2,1 miljard euro van Hedin de kleinere partij. De combinatie zou een leidende rol moeten spelen binnen de automotive retailers in de Eurozone. Hedin Automotive heeft vestigingen in Scandinavië, België, Duitsland en Zwitserland. Stern is na Van Mossel de grootste automotive retailer. Stern is zich aan het herpositioneren en heeft onlangs haar leaseportefeuille aan ALD verkocht.

Toegevoegde waarde

Fusiegesprekken zijn volgens Stern noodzakelijk gezien de ontwikkelingen die zich op de automotive markt voltrekken. ‘De autobranche wordt geconfronteerd met allerlei trends en ontwikkelingen die uiteindelijk grote invloed zullen hebben op de individuele mobiliteit van consumenten en de manier waarop zij gewend zijn auto’s te kopen en te gebruiken. Dat dwingt autobedrijven in heel Europa om hun toegevoegde waarde voor consumenten te herzien en hun bedrijfsmodellen nog eens kritisch tegen het licht te houden. Stern en Hedin Automotive geloven dat het bundelen van hun krachten de beste weg voorwaarts is.’ Op dit moment kan echter geen zekerheid worden gegeven dat de fusie ook echt doorgaat.

Stern voert fusiegesprekken met Zweeds Hedin - Automobielmanagement.nl

Stern voert fusiegesprekken met Zweeds Hedin

Stern Groep N.V. en het Zweedse Hedin Automotive AB, een grote Scandinavische dealerholding, kondigen vandaag aan dat zij in gesprek zijn op basis van exclusiviteit over het fuseren van hun automotive activiteiten.

De combinatie van Stern en Hedin Automotive zou sterk complementair zijn op zowel geografisch gebied als voor wat betreft de gevoerde automerken. Met een jaaromzet van rond de 800 miljoen euro is Stern tegenover de 2,1 miljard euro van Hedin de kleinere partij. De combinatie zou een leidende rol moeten spelen binnen de automotive retailers in de Eurozone. Hedin Automotive heeft vestigingen in Scandinavië, België, Duitsland en Zwitserland. Stern is na Van Mossel de grootste automotive retailer. Stern is zich aan het herpositioneren en heeft onlangs haar leaseportefeuille aan ALD verkocht.

Toegevoegde waarde

Fusiegesprekken zijn volgens Stern noodzakelijk gezien de ontwikkelingen die zich op de automotive markt voltrekken. ‘De autobranche wordt geconfronteerd met allerlei trends en ontwikkelingen die uiteindelijk grote invloed zullen hebben op de individuele mobiliteit van consumenten en de manier waarop zij gewend zijn auto’s te kopen en te gebruiken. Dat dwingt autobedrijven in heel Europa om hun toegevoegde waarde voor consumenten te herzien en hun bedrijfsmodellen nog eens kritisch tegen het licht te houden. Stern en Hedin Automotive geloven dat het bundelen van hun krachten de beste weg voorwaarts is.’ Op dit moment kan echter geen zekerheid worden gegeven dat de fusie ook echt doorgaat.