Justitie seponeert zaak tegen Santing Europe Cars

In januari 2018 werd Santing Europe Cars betrokken in een strafrechtelijk onderzoek. Dit was naar aanleiding van fiscale onregelmatigheden die bij leveranciers waren aangetroffen. Na uitgebreid onderzoek heeft de officier van justitie geconcludeerd dat er geen bewijs is voor een vermeende rol in BTW-fraude bij leveranciers van SEC. De officier van justitie heeft de zaak geseponeerd laat SEC weten.

Familiebedrijf SEC betreurt het onderzoek en is tevreden met de uitkomst. ‘Het was voor ons vanaf dag één duidelijk dat justitie hier de plank missloeg. Onafhankelijke, gerenommeerde taxateurs hebben keer op keer aangetoond dat er geen aanleiding was voor enige verdenking bij de verkoop van de bedoelde auto’s.’ SEC heeft gedurende het gehele onderzoek alle medewerking verleend en neemt met klem afstand van welke vorm van ontoelaatbaar handelen dan ook.

Het bedrijf beraadt zich op het eisen van een mogelijke schadevergoeding. Eigenaar Job Santing: “Deze zaak heeft ons imago beschadigd en daarmee ons klanten en omzet gekost. Tegelijk willen we dit achter ons laten, er zijn belangrijker zaken om ons mee bezig te houden’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Justitie seponeert zaak tegen Santing Europe Cars - Automobielmanagement.nl

Justitie seponeert zaak tegen Santing Europe Cars

In januari 2018 werd Santing Europe Cars betrokken in een strafrechtelijk onderzoek. Dit was naar aanleiding van fiscale onregelmatigheden die bij leveranciers waren aangetroffen. Na uitgebreid onderzoek heeft de officier van justitie geconcludeerd dat er geen bewijs is voor een vermeende rol in BTW-fraude bij leveranciers van SEC. De officier van justitie heeft de zaak geseponeerd laat SEC weten.

Familiebedrijf SEC betreurt het onderzoek en is tevreden met de uitkomst. ‘Het was voor ons vanaf dag één duidelijk dat justitie hier de plank missloeg. Onafhankelijke, gerenommeerde taxateurs hebben keer op keer aangetoond dat er geen aanleiding was voor enige verdenking bij de verkoop van de bedoelde auto’s.’ SEC heeft gedurende het gehele onderzoek alle medewerking verleend en neemt met klem afstand van welke vorm van ontoelaatbaar handelen dan ook.

Het bedrijf beraadt zich op het eisen van een mogelijke schadevergoeding. Eigenaar Job Santing: “Deze zaak heeft ons imago beschadigd en daarmee ons klanten en omzet gekost. Tegelijk willen we dit achter ons laten, er zijn belangrijker zaken om ons mee bezig te houden’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding