Van Mossel heeft weinig last van coronacrisis

Van Mossel Automotive, de grootste autodealer van Nederland, heeft tot nu toe weinig last van de coronacrisis. De afgelopen week heeft het autobedrijf zelfs 120 nieuwe en gebruikte auto’s meer verkocht dan een jaar geleden.

van mossel

“Het negatieve effect van de coronacrisis is tot nu toe zeer beperkt. Ons bedrijf heeft op de ene afdeling een minnetje, op een andere afdeling een plusje. Ins ons geval brengt dat het rendement in balans. Deze crisis komen we door, we zijn een veerkrachtig bedrijf,’’ zegt directeur-grootaandeelhouder Eric Berkhof in een interview met het Financieel Dagblad.

Dip

“We horen nu wel erg veel ellende over de auto-industrie. Wij hebben natuurlijk ook last van het coronavirus, vanaf half maart hebben wij ook enkele weken een dip gehad. De verkoop van nieuwe auto’s daalde toen met 20 procent tot 25 procent, maar in de eerste vier maanden van het jaar liggen de resultaten op hetzelfde niveau als in 2019. Doordeweeks hebben we in onze showrooms vaak vier á vijf klanten tegelijkertijd, op vrijdag en zaterdag zijn dat er gemiddeld tien tot twaalf. We hebben voor de komende maanden wel een tegemoetkoming in de loonkosten aangevraagd maar ik verwacht niet dat we er gebruik van zullen maken.’’

Berkhof verwacht zelfs ondanks alle coronabeperkingen de resultaten van 2019 dit lopende jaar te kunnen evenaren. Hij kondigt verder aan dat Van Mossel dit jaar opnieuw ook in Nederland bedrijven wil overnemen. “We hebben een stevig eigen vermogen en onze cash is op orde. Wat we niet kunnen betalen, kopen we niet.’’

Reacties

Goed bezig, wals alsjeblieft als net bedrijf over de Stern groep heen, het asociale beleid van van der kwast moet een halt toegeroepen krijgen, inclusief een onderzoek naar zijn lugubere praktijken.

Geplaatst door: Jack op
Van Mossel heeft weinig last van coronacrisis - Automobielmanagement.nl

Van Mossel heeft weinig last van coronacrisis

Van Mossel Automotive, de grootste autodealer van Nederland, heeft tot nu toe weinig last van de coronacrisis. De afgelopen week heeft het autobedrijf zelfs 120 nieuwe en gebruikte auto’s meer verkocht dan een jaar geleden.

van mossel

“Het negatieve effect van de coronacrisis is tot nu toe zeer beperkt. Ons bedrijf heeft op de ene afdeling een minnetje, op een andere afdeling een plusje. Ins ons geval brengt dat het rendement in balans. Deze crisis komen we door, we zijn een veerkrachtig bedrijf,’’ zegt directeur-grootaandeelhouder Eric Berkhof in een interview met het Financieel Dagblad.

Dip

“We horen nu wel erg veel ellende over de auto-industrie. Wij hebben natuurlijk ook last van het coronavirus, vanaf half maart hebben wij ook enkele weken een dip gehad. De verkoop van nieuwe auto’s daalde toen met 20 procent tot 25 procent, maar in de eerste vier maanden van het jaar liggen de resultaten op hetzelfde niveau als in 2019. Doordeweeks hebben we in onze showrooms vaak vier á vijf klanten tegelijkertijd, op vrijdag en zaterdag zijn dat er gemiddeld tien tot twaalf. We hebben voor de komende maanden wel een tegemoetkoming in de loonkosten aangevraagd maar ik verwacht niet dat we er gebruik van zullen maken.’’

Berkhof verwacht zelfs ondanks alle coronabeperkingen de resultaten van 2019 dit lopende jaar te kunnen evenaren. Hij kondigt verder aan dat Van Mossel dit jaar opnieuw ook in Nederland bedrijven wil overnemen. “We hebben een stevig eigen vermogen en onze cash is op orde. Wat we niet kunnen betalen, kopen we niet.’’

Reacties

Goed bezig, wals alsjeblieft als net bedrijf over de Stern groep heen, het asociale beleid van van der kwast moet een halt toegeroepen krijgen, inclusief een onderzoek naar zijn lugubere praktijken.

Geplaatst door: Jack op