Britse megadealer is 22 miljoen euro ‘kwijt’

Bij de Britse beursgenoteerde megadealer Lookers is voor 22 miljoen euro gefraudeerd. Een deel komt door fraude met onkostendeclaraties en ook is een flink bedrag ten onrechte opgevoerd als bonussen van (auto)leveranciers. Verder zijn de boekhoudregels overtreden en zijn er, al dan niet moedwillig, fouten gemaakt in processen.

Lookers is nu maatregelen aan het treffen om de interne controle te verscherpen, meldt het bedrijf naar aanleiding van een zwaar kritisch rapport van accountant Grant Thornton. Omdat dat rapport pas deze week is uitgebracht, lukt het niet om de jaarcijfers over 2019 te publiceren voor de deadline van 30 juni. Dat betekent dat de notering van Lookers op de beurs in Londen vanaf woensdagochtend zal worden geschorst.

1500 banen

Lookers, een autobedrijf dat vrijwel alle merken vertegenwoordigt bij meer dan 160 dealervestigingen, deelde eerder deze maand al mee dat er 1.500 banen worden geschrapt. Daarmee wil Lookers rond de 55 miljoen euro per jaar besparen op arbeidskosten. Momenteel zit de helft van de 8.000 huidige medewerkers nog steeds in de tijdelijke ww. De automarkt in Groot-Brittannie is in mei met ruim 90 procent gekrompen. De regering in Londen heeft pas voor begin volgende week versoepelingen aangekondigd zodat de automarkt ook de hele maand juni nagenoeg op slot heeft gezeten.

Britse megadealer is 22 miljoen euro ‘kwijt’ - Automobielmanagement.nl

Britse megadealer is 22 miljoen euro ‘kwijt’

Bij de Britse beursgenoteerde megadealer Lookers is voor 22 miljoen euro gefraudeerd. Een deel komt door fraude met onkostendeclaraties en ook is een flink bedrag ten onrechte opgevoerd als bonussen van (auto)leveranciers. Verder zijn de boekhoudregels overtreden en zijn er, al dan niet moedwillig, fouten gemaakt in processen.

Lookers is nu maatregelen aan het treffen om de interne controle te verscherpen, meldt het bedrijf naar aanleiding van een zwaar kritisch rapport van accountant Grant Thornton. Omdat dat rapport pas deze week is uitgebracht, lukt het niet om de jaarcijfers over 2019 te publiceren voor de deadline van 30 juni. Dat betekent dat de notering van Lookers op de beurs in Londen vanaf woensdagochtend zal worden geschorst.

1500 banen

Lookers, een autobedrijf dat vrijwel alle merken vertegenwoordigt bij meer dan 160 dealervestigingen, deelde eerder deze maand al mee dat er 1.500 banen worden geschrapt. Daarmee wil Lookers rond de 55 miljoen euro per jaar besparen op arbeidskosten. Momenteel zit de helft van de 8.000 huidige medewerkers nog steeds in de tijdelijke ww. De automarkt in Groot-Brittannie is in mei met ruim 90 procent gekrompen. De regering in Londen heeft pas voor begin volgende week versoepelingen aangekondigd zodat de automarkt ook de hele maand juni nagenoeg op slot heeft gezeten.