“Met deze overname bouwen we als Louwman verder aan onze retailstrategie. We versterken onze aanwezigheid in personenwagens en groeien vooral stevig in lichte bedrijfswagens en trucks. De overname biedt ook kansen op schaalvoordelen”, aldus Marco Broere, algemeen directeur Louwman Dealer Groep. “Het zijn de toekomstontwikkelingen binnen automotive die ons tot deze overname hebben doen besluiten”, aldus Lennard van Oeveren van Automotions. “Beide merken hebben schaalgrootte nodig om verder te kunnen groeien.”

Alle Automotions-vestigingen worden overgedragen aan Louwman Group. Het gaat om de Mercedes-Benz-vestigingen in Goes, Roosendaal en Terneuzen. Voor Peugeot gaat het om de vestigingen in Breda, Bergen op Zoom, Roosendaal, Goes en Terneuzen. De gezamenlijke activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam Louwman.