Hij won de overall titel World Car of the Year 2019, won in de categorie World Car Design of the Year en werd eerste in de categorie World Green Car 2019. De winnaar van de WCOTY 2019 werd dit jaar gekozen door een 86-koppige jury uit 24 landen. De Jaguar I-Pace was voor de 2019-editie van de World Car Awards (WCOTY) maar liefst drie keer genomineerd. In de eindstrijd van de belangrijkste categorie World Car of the Year 2019 bleef de I-Pace de Audi e-tron en Volvo S60/V60 voor.

Limited Edition: Mercedes-Benz EQC Edition 1886

Van de volledig elektrische EQC 400 4Matic die later dit jaar op de Nederlandse markt komt, verschijnt ook een speciale uitvoering: de Mercedes-Benz EQC Edition 1886. De limited edition beleeft zijn wereldpremière op de New York International Autoshow. 1886 is een verwijzing naar het jaar waarin de eerste automobiel verscheen: de Benz Patent Motor Wagen.

“De EQC is de voorloper van ons toekomstige Mercedes-Benz EQ-voertuigportfolio”, stelt Britta Seeger, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en verantwoordelijk voor de verkoop van Mercedes-Benz Cars. “Met de EQC Edition 1886 herinneren we bij de verkoopstart aan de uitvinding van de eerste automobiel en benadrukken we de pioniersgeest die ons vandaag de dag meer dan ooit drijft en kenmerkt. Destijds hebben we voor de eerste keer voor een revolutie op het gebied van individuele mobiliteit gezorgd. En ook met de EQC stappen we een nieuw tijdperk in.”

Geely introduceert Geometry, nieuw EV-merk

De merken van het Chinese autoconcern Zhejiang Geely Holding Group (ZGH) – kortweg Geely – blijven maar toenemen. Het bedrijf is nu al eigenaar van Geely Auto, Lynk & Co, Volvo Cars, Polestar, Proton, Lotus, London Electric Vehicle Company, Yuan Cheng Auto en Terrafugia. In China introduceert Geely nu een speciaal EV-merk: Geometry.

Geometry – vernoemd naar een wiskundige term – komt tot en met 2025 met tien modellen, waaronder SUV’s, crossover en sedans. Het eerste model is al gepresenteerd: de Geometry A. Deze elektrische sedan beschikt over een 163 pk (120 kW) sterke elektromotor met een koppel van 250 Nm. Geometry levert twee lithium-ion accupakketten. De instapper heeft een capaciteit van 51,9 kWh met een NEDC-actieradius van 410 kilometer. Optioneel levert het merk een 61,9 kWh accupakket. Die komt op papier 500 kilometer ver.

Elektrische Renault City K-ZE verdient kans in Europa

Renault introduceert speciaal voor de Chinese markt deze City K-ZE: een volledig elektrisch aangedreven A-segment stadsauto met een SUV-design. Je zou je bijna gaan afvragen waarom Renault deze kekke SUV niet naar Europa haalt.

Voorlopig blijft deze Renault City K-ZE gewoon in China. Het is het eerste elektrische A-segmentmodel van de joint venture tussen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi en de Chinese fabrikant Dongfeng, genaamd eGT New Energy Automotive Co., Ltd. De Renault wordt ook in China gebouwd. De verkoop start nog voor het einde van dit jaar.

Renault EZ-FLEX: Bezorgbusje van de toekomst?

De bestelbus van de toekomst, waar moet die aan voldoen? Die vraag kunnen alleen bezorgbedrijven beantwoorden die dagelijks met busjes rijden en te maken hebben met veranderende omstandigheden. Renault zet deze EZ-FLEX bestelwagen daarom in bij grote klanten in Europa om in de dagelijkse praktijk te onderzoeken waar nou echt behoefte aan is.

Steden worden steeds groter en drukker. Naar verwachting woont over tien jaar 60% van de wereldwijde bevolking in steden. Tegelijkertijd blijft het aantal online bestellingen en dus het aantal pakketbezorgingen fors toenemen. En dan hebben we ook nog te maken met milieuzones die steeds meer gemeenten invoeren.

Productie Sono Motors vindt plaats in Europa bij NEVS

Het gaat de goede kant op voor de Duitse start-up Sono Motors. Het bedrijf heeft voor zijn eerste model Sion – een compacte elektrische MPV met bodypanelen waarin zonnepanelen zijn verwerkt – een productielocatie gevonden: NEVS in het Zweedse Trollhättan. De samenwerking is aangekondigd door Thomas Hausch, Chief Operating Officer van Sono Motors.

NEVS is een afkorting voor National Electric Vehicle Sweden. NEVS ontstond in 2012 na aankoop van bedrijfscomponenten van Saab Automobile AB. Het bedrijf mikt op geëlektrificeerde modellen, zoals de elektrische Saab 9-3: de NEVS 9-3 EV. NEVS heeft een hoofdkantoor, R&D-afdeling en productiefaciliteit in het Zweedse Trollhättan. Sono Motors mag van die fabriek gebruikmaken voor het produceren van de Sion.

Bron: ZERauto

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding