SsangYong wil elektrische SUV Korando e-Motion in Europa verkopen

Het Koreaanse SsangYong hoopt, ondanks de financiële problemen bij het bedrijf, in oktober haar eerste elektrische model in Europa op de markt brengen. De productie van de middelgrote SUV Korando e-Motion is inmiddels begonnen. Een tweede elektrische model moet volgend jaar beschikbaar komen.

SsangYong verkeert al enige tijd op de rand van de afgrond. Het Indiase moederbedrijf Mahindra & Mahindra wil van het Koreaanse merk af maar is er tot nu toe niet in geslaagd een koper te vinden. Ondertussen verkeert SsangYong in staat van faillissement omdat het bankkredieten niet meer kan aflossen en van Mahindra & Mahindra geen nieuw geld meer krijgt.

Nieuwe modellen

Om er zo snel mogelijk bovenop te komen, worden nu in hoog tempo nieuwe modellen gelanceerd. “We versnellen de ontwikkeling van de nieuwe EV zodat we die eerder dan verwacht vrij kunnen geven. We breiden het gamma aan eco-vriendelijke modellen uit en ontwikkelen een nieuw businessmodel om meer concurrerend te worden,’’ zegt bewindvoerder Chung Yong-won.

Onbetaald verlof

De helft van de werknemers van SsangYong heeft voor twee jaar onbetaald verlof opgenomen om de financiële druk verder te verlichten. De altijd actieve vakbonden hebben beloofd gedurende die tijd geen stakingen te organiseren. De komende vijf jaar zullen er in ieder geval geen nieuwe werknemers worden aangenomen.

Lees ook:
SsangYong stevent af op faillissement

SsangYong wil elektrische SUV Korando e-Motion in Europa verkopen - Automobielmanagement.nl

SsangYong wil elektrische SUV Korando e-Motion in Europa verkopen

Het Koreaanse SsangYong hoopt, ondanks de financiële problemen bij het bedrijf, in oktober haar eerste elektrische model in Europa op de markt brengen. De productie van de middelgrote SUV Korando e-Motion is inmiddels begonnen. Een tweede elektrische model moet volgend jaar beschikbaar komen.

SsangYong verkeert al enige tijd op de rand van de afgrond. Het Indiase moederbedrijf Mahindra & Mahindra wil van het Koreaanse merk af maar is er tot nu toe niet in geslaagd een koper te vinden. Ondertussen verkeert SsangYong in staat van faillissement omdat het bankkredieten niet meer kan aflossen en van Mahindra & Mahindra geen nieuw geld meer krijgt.

Nieuwe modellen

Om er zo snel mogelijk bovenop te komen, worden nu in hoog tempo nieuwe modellen gelanceerd. “We versnellen de ontwikkeling van de nieuwe EV zodat we die eerder dan verwacht vrij kunnen geven. We breiden het gamma aan eco-vriendelijke modellen uit en ontwikkelen een nieuw businessmodel om meer concurrerend te worden,’’ zegt bewindvoerder Chung Yong-won.

Onbetaald verlof

De helft van de werknemers van SsangYong heeft voor twee jaar onbetaald verlof opgenomen om de financiële druk verder te verlichten. De altijd actieve vakbonden hebben beloofd gedurende die tijd geen stakingen te organiseren. De komende vijf jaar zullen er in ieder geval geen nieuwe werknemers worden aangenomen.

Lees ook:
SsangYong stevent af op faillissement