Morgan komt met opvolger van de 3 Wheeler

De Morgan Motor Company heeft bevestigd dat het werkt aan een geheel nieuw driewielig voertuig om de vertrekkende Morgan 3 Wheeler te vervangen. De eerste beelden van het model tonen een zwaar gecamoufleerd prototype dat duurzaamheidstests ondergaat.

Na eerder te hebben gezegd dat ‘de Morgan 3 Wheeler zal terugkeren’, markeert deze aankondiging van een nieuw model officieel het begin van het volgende hoofdstuk in het verhaal van Morgan’s driewielige voertuigen.

Ford

Veel details over het nieuwe model moeten nog worden aangekondigd, maar het gebruik van een verbrandingsmotor kan worden bevestigd. Het gaat om een atmosferische driecilinder-in-lijn van Ford. Daarmee zet het bedrijf het al lang bestaande gebruik van Ford-krachtbronnen voort.

Malvern Hills

De bestellingen voor de vorige Morgan 3 Wheeler – die in 2011 in productie ging – werden begin 2021 gestopt, waarbij de productie van het model nog het hele jaar zal doorlopen. Morgan’s driewielers worden gebouwd sinds de oprichting van het bedrijf in 1909, toen de oprichter, HFS Morgan, een driewielig voertuig bouwde om mee door de Malvern Hills te rijden.

Lees ook:
AM TV: Larense ondernemer haalt opvallende Vanderhall naar Nederland

Morgan komt met opvolger van de 3 Wheeler - Automobielmanagement.nl

Morgan komt met opvolger van de 3 Wheeler

De Morgan Motor Company heeft bevestigd dat het werkt aan een geheel nieuw driewielig voertuig om de vertrekkende Morgan 3 Wheeler te vervangen. De eerste beelden van het model tonen een zwaar gecamoufleerd prototype dat duurzaamheidstests ondergaat.

Na eerder te hebben gezegd dat ‘de Morgan 3 Wheeler zal terugkeren’, markeert deze aankondiging van een nieuw model officieel het begin van het volgende hoofdstuk in het verhaal van Morgan’s driewielige voertuigen.

Ford

Veel details over het nieuwe model moeten nog worden aangekondigd, maar het gebruik van een verbrandingsmotor kan worden bevestigd. Het gaat om een atmosferische driecilinder-in-lijn van Ford. Daarmee zet het bedrijf het al lang bestaande gebruik van Ford-krachtbronnen voort.

Malvern Hills

De bestellingen voor de vorige Morgan 3 Wheeler – die in 2011 in productie ging – werden begin 2021 gestopt, waarbij de productie van het model nog het hele jaar zal doorlopen. Morgan’s driewielers worden gebouwd sinds de oprichting van het bedrijf in 1909, toen de oprichter, HFS Morgan, een driewielig voertuig bouwde om mee door de Malvern Hills te rijden.

Lees ook:
AM TV: Larense ondernemer haalt opvallende Vanderhall naar Nederland