Dongfeng wil EV-merk Voyah naar Europa brengen

De Chinese autofabrikant Dongfeng wil haar EV-merk Voyah nog dit jaar lanceren op de Europese markt. De grote elektrische SUV Free wordt het eerst uitgebracht in Noorwegen, een strategie die ook andere Chinese merken als Xpeng en Nio hebben gevolgd. In de zomer wil Voyah al haar eerste Europese flagship store openen in Oslo.

Voyah is een nog jong merk dat in augustus vorig jaar is gecreëerd door Dongfeng. Dat Chinese autoconcern had voorheen sterke banden met Peugeot en Groupe PSA maar die zijn verwaterd nadat dat laatste bedrijf is opgegaan in Stellantis. Voyah verkocht in het eerste jaar van haar bestaan 6.791 auto’s waarvan de helft in de maand december. Precies een maand geleden rolde in China de tienduizendste Voyah Free van de band.

Bestelauto

In China worden de auto’s verkocht voor omgerekend 47.000 euro waarmee ze duidelijk in het duurdere segment zitten. Een prijskaartje voor Europa is nog niet bekend gemaakt. In China zelf staat een grote bestelwagen Dreamer als volgende model van Voyah op de rol. Het is de bedoeling die wagen daar nog dit jaar uit te brengen.

Lees ook:
Nio wil nieuw merk voor betaalbare elektrische auto lanceren

Dongfeng wil EV-merk Voyah naar Europa brengen - Automobielmanagement.nl

Dongfeng wil EV-merk Voyah naar Europa brengen

De Chinese autofabrikant Dongfeng wil haar EV-merk Voyah nog dit jaar lanceren op de Europese markt. De grote elektrische SUV Free wordt het eerst uitgebracht in Noorwegen, een strategie die ook andere Chinese merken als Xpeng en Nio hebben gevolgd. In de zomer wil Voyah al haar eerste Europese flagship store openen in Oslo.

Voyah is een nog jong merk dat in augustus vorig jaar is gecreëerd door Dongfeng. Dat Chinese autoconcern had voorheen sterke banden met Peugeot en Groupe PSA maar die zijn verwaterd nadat dat laatste bedrijf is opgegaan in Stellantis. Voyah verkocht in het eerste jaar van haar bestaan 6.791 auto’s waarvan de helft in de maand december. Precies een maand geleden rolde in China de tienduizendste Voyah Free van de band.

Bestelauto

In China worden de auto’s verkocht voor omgerekend 47.000 euro waarmee ze duidelijk in het duurdere segment zitten. Een prijskaartje voor Europa is nog niet bekend gemaakt. In China zelf staat een grote bestelwagen Dreamer als volgende model van Voyah op de rol. Het is de bedoeling die wagen daar nog dit jaar uit te brengen.

Lees ook:
Nio wil nieuw merk voor betaalbare elektrische auto lanceren