Lucid Air komt naar Europa

De Amerikaanse fabrikant van luxe elektrische auto’s Lucid Air wil in juni de eerste stappen zetten op de Europese markt. Lucid Air wil beginnen in Duitsland waar het dan ook een Europees hoofdkantoor denkt te openen. De EV-koplopers Nederland en Noorwegen staan ook hoog op het verlanglijstje.

Een woordvoerder van de start-up heeft de Europese plannen bevestigd. Aan Lucid Air’s auto’s hangt een fors prijskaartje. Het goedkoopste model dat momenteel in de Verenigde Staten te koop is, de Air Grand Touring, moet daar vanaf 140.500 dollar opbrengen. Die auto komt dan wel met een bereik van ruim 800 kilometer. De duurste auto, de Air Dream Edition, kost vanaf 169.000 dollar maar komt met extra’s ruim boven de 200.000 dollar uit. Lucid Air plant wel een goedkopere auto, de Air Pure, die in de VS vanaf 77.400 dollar moet gaan kosten. Prijzen voor Europa zijn in dit stadium nog niet bekend gemaakt.

Saoedi-Arabië

Lucid Air lijkt na een moeizame start nu toch echt te accelereren. Het bedrijf heeft donderdag meegedeeld dat de regering van Saoedi-Arabië net een order heeft geplaatst voor 100.000 auto’s. Voor 50.000 is het contract getekend, de overige 50.000 kunnen later volgen. De aflevering moet volgend jaar beginnen. De eerste auto’s komen nog uit de fabriek van Lucid Air in Arizona maar al op korte termijn moet er ook een fabriek in Saoedi-Arabië zelf worden gebouwd.

Lees ook:
Lucid Motors levert eerste elektrische auto’s af

Lucid Air komt naar Europa - Automobielmanagement.nl

Lucid Air komt naar Europa

De Amerikaanse fabrikant van luxe elektrische auto’s Lucid Air wil in juni de eerste stappen zetten op de Europese markt. Lucid Air wil beginnen in Duitsland waar het dan ook een Europees hoofdkantoor denkt te openen. De EV-koplopers Nederland en Noorwegen staan ook hoog op het verlanglijstje.

Een woordvoerder van de start-up heeft de Europese plannen bevestigd. Aan Lucid Air’s auto’s hangt een fors prijskaartje. Het goedkoopste model dat momenteel in de Verenigde Staten te koop is, de Air Grand Touring, moet daar vanaf 140.500 dollar opbrengen. Die auto komt dan wel met een bereik van ruim 800 kilometer. De duurste auto, de Air Dream Edition, kost vanaf 169.000 dollar maar komt met extra’s ruim boven de 200.000 dollar uit. Lucid Air plant wel een goedkopere auto, de Air Pure, die in de VS vanaf 77.400 dollar moet gaan kosten. Prijzen voor Europa zijn in dit stadium nog niet bekend gemaakt.

Saoedi-Arabië

Lucid Air lijkt na een moeizame start nu toch echt te accelereren. Het bedrijf heeft donderdag meegedeeld dat de regering van Saoedi-Arabië net een order heeft geplaatst voor 100.000 auto’s. Voor 50.000 is het contract getekend, de overige 50.000 kunnen later volgen. De aflevering moet volgend jaar beginnen. De eerste auto’s komen nog uit de fabriek van Lucid Air in Arizona maar al op korte termijn moet er ook een fabriek in Saoedi-Arabië zelf worden gebouwd.

Lees ook:
Lucid Motors levert eerste elektrische auto’s af