Lancia komt in 2024 met nieuwe Ypsilon

Lancia komt in 2024 weer met een nieuwe Ypsilon. Het Italiaanse merk van Stellantis gaat daarna elke twee jaar een nieuw model lanceren. Vanaf 2026 zijn die auto’s alleen nog elektrisch terwijl Lancia twee jaar daarna geen modellen met een verbrandingsmotor meer wil verkopen.

Om dat alles voor elkaar te krijgen heeft Lancia vijf nieuwe managers benoemd. Patrick Zegwaard gaat de activiteiten leiden in ons land terwijl hij ook collega’s heeft in België/Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Spanje. In thuisland Italië is al eerder een manager aangesteld. Nederland is één van de kernmarkten vanwege de ontwikkeling van online verkopen. Het Italiaanse merk wil uiteindelijk aanwezig zijn in 60 grote Europese steden met een netwerk van 100 dealers en de helft van de verkopen online.

Delta

De komende Ypsilon wordt zo’n vier meter lang en behoort daarmee tot het B-segment. In 2026 komt er een 4,6 meter lang ‘vlaggenschip’ waarmee Lancia tot het grootste segment in Europa toetreedt. Voor 2028 staat vervolgens een Delta op het programma. Met die drie modellen denkt het merk de helft van de betrokken markten te dekken.

Lees ook:
Lancia en Alfa al snel ‘electric only’

Reageren
500 tekens over
Lancia komt in 2024 met nieuwe Ypsilon - Automobielmanagement.nl

Lancia komt in 2024 met nieuwe Ypsilon

Lancia komt in 2024 weer met een nieuwe Ypsilon. Het Italiaanse merk van Stellantis gaat daarna elke twee jaar een nieuw model lanceren. Vanaf 2026 zijn die auto’s alleen nog elektrisch terwijl Lancia twee jaar daarna geen modellen met een verbrandingsmotor meer wil verkopen.

Om dat alles voor elkaar te krijgen heeft Lancia vijf nieuwe managers benoemd. Patrick Zegwaard gaat de activiteiten leiden in ons land terwijl hij ook collega’s heeft in België/Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Spanje. In thuisland Italië is al eerder een manager aangesteld. Nederland is één van de kernmarkten vanwege de ontwikkeling van online verkopen. Het Italiaanse merk wil uiteindelijk aanwezig zijn in 60 grote Europese steden met een netwerk van 100 dealers en de helft van de verkopen online.

Delta

De komende Ypsilon wordt zo’n vier meter lang en behoort daarmee tot het B-segment. In 2026 komt er een 4,6 meter lang ‘vlaggenschip’ waarmee Lancia tot het grootste segment in Europa toetreedt. Voor 2028 staat vervolgens een Delta op het programma. Met die drie modellen denkt het merk de helft van de betrokken markten te dekken.

Lees ook:
Lancia en Alfa al snel ‘electric only’