Nieuwe Cadillac Celestiq gaat minimaal 300.000 dollar kosten

Het nieuwe vlaggenschip van General Motors, de vol-elektrische Cadillac Celestiq die volgend jaar op de markt moet komen, krijgt een prijskaartje vanaf 300.000 dollar. General Motors wil de auto ook exclusief houden en gaat er niet meer dan 500 per jaar bouwen.

Dat heeft The Wall Street Journal gemeld. De Celestiq wordt dan ook wel een luxe paleis op wielen. Volgens de bronnen van de krant krijgt de auto een scherm over de volle breedte van het dashboard en een volledig glazen dak en gaat het technisch om een all-wheel drive, four-wheel steering uitvoering. Meer dan 100 componenten worden gemaakt met 3D-techologie.

81 miljoen

General Motors heeft die details niet bevestigd maar deelde vorige week wel mee 81 miljoen dollar te investeren in het Global Technical Center in Warren, Michigan, om daar die Celestiq te bouwen. De eerste werkzaamheden zijn al aan de gang met als doel eind dit jaar te beginnen met de productie.

Met de hand

De Cadillac is de eerste auto die gebouwd wordt in Warren, al sinds 1956 het ontwerp- en ontwikkelingscentrum van GM. President Mark Reuss: “Elke auto wordt met de hand gebouwd en we zijn er op gebrand een Cadillac van wereldklasse te maken met alleen maar het beste in ambachtelijkheid, ontwerp, engineering en technologie.’’ Of dat voertuig ook naar Europa komt in het kader van GM’s plannen om weer deze kant op te komen, is in dit stadium nog niet meegedeeld.

Lees ook:
GM wil terugkeren naar Europa

Nieuwe Cadillac Celestiq gaat minimaal 300.000 dollar kosten - Automobielmanagement.nl

Nieuwe Cadillac Celestiq gaat minimaal 300.000 dollar kosten

Het nieuwe vlaggenschip van General Motors, de vol-elektrische Cadillac Celestiq die volgend jaar op de markt moet komen, krijgt een prijskaartje vanaf 300.000 dollar. General Motors wil de auto ook exclusief houden en gaat er niet meer dan 500 per jaar bouwen.

Dat heeft The Wall Street Journal gemeld. De Celestiq wordt dan ook wel een luxe paleis op wielen. Volgens de bronnen van de krant krijgt de auto een scherm over de volle breedte van het dashboard en een volledig glazen dak en gaat het technisch om een all-wheel drive, four-wheel steering uitvoering. Meer dan 100 componenten worden gemaakt met 3D-techologie.

81 miljoen

General Motors heeft die details niet bevestigd maar deelde vorige week wel mee 81 miljoen dollar te investeren in het Global Technical Center in Warren, Michigan, om daar die Celestiq te bouwen. De eerste werkzaamheden zijn al aan de gang met als doel eind dit jaar te beginnen met de productie.

Met de hand

De Cadillac is de eerste auto die gebouwd wordt in Warren, al sinds 1956 het ontwerp- en ontwikkelingscentrum van GM. President Mark Reuss: “Elke auto wordt met de hand gebouwd en we zijn er op gebrand een Cadillac van wereldklasse te maken met alleen maar het beste in ambachtelijkheid, ontwerp, engineering en technologie.’’ Of dat voertuig ook naar Europa komt in het kader van GM’s plannen om weer deze kant op te komen, is in dit stadium nog niet meegedeeld.

Lees ook:
GM wil terugkeren naar Europa