VOC en Innovam voegen schadeherstelopleidingen samen

Opleiders VOC en Innovam bieden sinds 1 februari samen hun schadeherstelopleidingen aan. Met de toename van zeer complexe schades, als gevolg van de opkomst van ADAS, elektrificatie, nieuwe materialen en verbindingen, is goed opleiden voor de schadesector ‘belangrijker dan ooit’, melden de organisaties.

‘Vakmanschap krijgt een nieuwe dimensie en scholing van schadeherstellers heeft als gevolg daarvan een forse impuls nodig. De nieuwe, gezamenlijke schadenormen van FOCWA en BOVAG zijn hier een duidelijk voorbeeld van.’ Door het bundelen van de krachten kan er nu een aanbod worden ontwikkeld waarmee zowel het universele kanaal als het dealerkanaal worden bediend door de schadeopleiders, waarbij aanverwante sectoren zoals caravan, camper en ruitherstel niet worden vergeten.

Complexer

Leo Fransen, algemeen directeur Innovam: “We hebben samen vastgesteld, dat om echt impact te kunnen realiseren voor ondernemers en medewerkers in de schadeherstelsector, een krachtenbundeling noodzakelijk was. Daardoor zijn we nog beter in staat om naast de basisopleidingen ook een aanbod te ontwikkelen dat schadetechnici in staat stelt up-to-date te raken en te blijven. ”

Uitdagingen

Elise Gerritsen, directeur VOC: “Uitdagingen genoeg, in deze tijd waarin technische innovaties elkaar in rap tempo opvolgen en niet alleen de schade, maar vooral ook het schadeherstel steeds complexer wordt. Door de integratie kunnen wij hen nu nog beter servicen en klaarstomen voor de toekomst.”

Lees ook:
Innovam opent trainingslocatie voor autoschadeherstelopleidingen

VOC en Innovam voegen schadeherstelopleidingen samen - Automobielmanagement.nl

VOC en Innovam voegen schadeherstelopleidingen samen

Opleiders VOC en Innovam bieden sinds 1 februari samen hun schadeherstelopleidingen aan. Met de toename van zeer complexe schades, als gevolg van de opkomst van ADAS, elektrificatie, nieuwe materialen en verbindingen, is goed opleiden voor de schadesector ‘belangrijker dan ooit’, melden de organisaties.

‘Vakmanschap krijgt een nieuwe dimensie en scholing van schadeherstellers heeft als gevolg daarvan een forse impuls nodig. De nieuwe, gezamenlijke schadenormen van FOCWA en BOVAG zijn hier een duidelijk voorbeeld van.’ Door het bundelen van de krachten kan er nu een aanbod worden ontwikkeld waarmee zowel het universele kanaal als het dealerkanaal worden bediend door de schadeopleiders, waarbij aanverwante sectoren zoals caravan, camper en ruitherstel niet worden vergeten.

Complexer

Leo Fransen, algemeen directeur Innovam: “We hebben samen vastgesteld, dat om echt impact te kunnen realiseren voor ondernemers en medewerkers in de schadeherstelsector, een krachtenbundeling noodzakelijk was. Daardoor zijn we nog beter in staat om naast de basisopleidingen ook een aanbod te ontwikkelen dat schadetechnici in staat stelt up-to-date te raken en te blijven. ”

Uitdagingen

Elise Gerritsen, directeur VOC: “Uitdagingen genoeg, in deze tijd waarin technische innovaties elkaar in rap tempo opvolgen en niet alleen de schade, maar vooral ook het schadeherstel steeds complexer wordt. Door de integratie kunnen wij hen nu nog beter servicen en klaarstomen voor de toekomst.”

Lees ook:
Innovam opent trainingslocatie voor autoschadeherstelopleidingen