Schadeherstellers ontvangen energietoeslag van verzekeraars

Een groot aantal verzekeraars biedt nu een compensatie voor autoschadebedrijven vanwege de extreem gestegen energieprijzen. Na Achmea en Schadegarant hebben ook Univé, Unigarant, AON en Bovemij een dergelijke maatregel ingesteld.

De verzekeringsbedrijven geven daarmee gehoor aan een oproep van BOVAG en FOCWA om de hoog oplopende energierekening in de vergoedingen mee te nemen.

Tijdelijk

De tijdelijke energietoeslag per dossier loopt uiteen van 20 tot 32,50 euro. Zo betalen VVAA, Univé en AON 30 euro per herstelde schade extra en komt dat bij Bovemij op 32,50 euro. Twee verzekeraars, Unigarant en ZLM, keren een energietoeslag uit op schadeherstel waar spuitwerkzaamheden aan zijn verricht. Verder variëren de termijnen waarop de toeslagen worden verleend van 1 juli tot 31 december.

Leasesector

Verschillende opdrachtgevers beraden zich nog over welke maatregelen zij zullen treffen voor hun netwerk, melden de organisaties. Daarnaast zijn FOCWA en BOVAG ook in gesprek met de leasesector. Tegelijkertijd maken ze eenzelfde berekening voor caravan- en camperschadebedrijven, autoruitherstelbedrijven en truckschadebedrijven.

Lees ook:
VOC en Innovam voegen schadeherstelopleidingen samen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over
Schadeherstellers ontvangen energietoeslag van verzekeraars - Automobielmanagement.nl

Schadeherstellers ontvangen energietoeslag van verzekeraars

Een groot aantal verzekeraars biedt nu een compensatie voor autoschadebedrijven vanwege de extreem gestegen energieprijzen. Na Achmea en Schadegarant hebben ook Univé, Unigarant, AON en Bovemij een dergelijke maatregel ingesteld.

De verzekeringsbedrijven geven daarmee gehoor aan een oproep van BOVAG en FOCWA om de hoog oplopende energierekening in de vergoedingen mee te nemen.

Tijdelijk

De tijdelijke energietoeslag per dossier loopt uiteen van 20 tot 32,50 euro. Zo betalen VVAA, Univé en AON 30 euro per herstelde schade extra en komt dat bij Bovemij op 32,50 euro. Twee verzekeraars, Unigarant en ZLM, keren een energietoeslag uit op schadeherstel waar spuitwerkzaamheden aan zijn verricht. Verder variëren de termijnen waarop de toeslagen worden verleend van 1 juli tot 31 december.

Leasesector

Verschillende opdrachtgevers beraden zich nog over welke maatregelen zij zullen treffen voor hun netwerk, melden de organisaties. Daarnaast zijn FOCWA en BOVAG ook in gesprek met de leasesector. Tegelijkertijd maken ze eenzelfde berekening voor caravan- en camperschadebedrijven, autoruitherstelbedrijven en truckschadebedrijven.

Lees ook:
VOC en Innovam voegen schadeherstelopleidingen samen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reageren
500 tekens over