Over de eerste tien maanden van dit jaar toont de bestelwagenmarkt nog altijd een plus van 14,1 procent met 1,3 miljoen exemplaren. Oostenrijk staat aan kop met een plus van liefst 171 procent gevolgd door het minieme Cyprus met 75 procent en Griekenland met bijna 49 procent. Aan de andere kant moesten de twee grootste markten, Frankrijk en Duitsland, elk een kwart inleveren. In Frankrijk werden daarmee nog altijd wel in één maand tijd meer dan 30.000 bestelwagens geregistreerd. Voor Nederland meldt autokoepel Acea 5,1 procent hogere verkopen in oktober en een toename met 14,7 procent over de eerste tien maanden van dit jaar.

Vrachtauto’s

De verkopen van vrachtvoertuigen van 3,5 tot 16 ton kwamen over de maand oktober met 23.479 stuks 7,5 procent lager uit. Die redelijk goede cijfers zijn vooral te danken aan een grote vraag in Centraal-Europa met Polen als grootste groeier. Over de eerste tien maanden gezien komt dit marktsegment met 240.369 stuks in Europa ook 19,5 procent hoger uit.

Bussen

De markt voor bussen van 3,5 ton of meer ligt er in Europa het slechtste bij met in oktober een daling van 21,9 procent. In Italië werden zelfs de helft minder van dat soort voertuigen verkocht dan een jaar geleden. Over tien maanden gezien vertoont de markt voor bussen nog altijd wel een groei van 2,4 procent.

Lees ook:
Toyota Proace Electric verkozen tot ‘Bestelauto van het Jaar 2022’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding