Stellantis en Toyota bouwen samen grote bestelwagen

Stellantis en Toyota gaan samen een grote bestelwagen bouwen, inclusief een batterij-elektrische versie. Dat model wordt het derde van de twee autobedrijven in het kader van hun bestaande samenwerking.

Stellantis levert Toyota Motor Europe TME de nieuwe LCV om die in Europa te verkopen onder het merk Toyota. De voertuigen worden gebouwd in de Stellantis-fabrieken in het Poolse Gliwice en het Italiaanse Atessa. De wagens, de eerste voor Toyota in het segment grotere bestelwagens, moeten midden 2024 op de weg komen. Stellantis en TME werken al sinds 2012 op dit gebied samen, waarbij het eerste bedrijf Toyota-bestelwagens bouwt in onder meer Hordain in Frankrijk en Vigo in Spanje.

Leiderschap

“Met deze afspraken toont Stellantis haar expertise aan in het bestelwagensegment en in de ontwikkeling van batterijtechnologie. Deze samenwerking versterkt ons leiderschap in Europa voor LCV’s en laag-emissie voertuigen,’’ zegt CE Carlos Tavares van Stellantis in de gezamenlijke verklaring.

Lees ook:
Ford start productie elektrische Transit Custom in 2023

Stellantis en Toyota bouwen samen grote bestelwagen - Automobielmanagement.nl

Stellantis en Toyota bouwen samen grote bestelwagen

Stellantis en Toyota gaan samen een grote bestelwagen bouwen, inclusief een batterij-elektrische versie. Dat model wordt het derde van de twee autobedrijven in het kader van hun bestaande samenwerking.

Stellantis levert Toyota Motor Europe TME de nieuwe LCV om die in Europa te verkopen onder het merk Toyota. De voertuigen worden gebouwd in de Stellantis-fabrieken in het Poolse Gliwice en het Italiaanse Atessa. De wagens, de eerste voor Toyota in het segment grotere bestelwagens, moeten midden 2024 op de weg komen. Stellantis en TME werken al sinds 2012 op dit gebied samen, waarbij het eerste bedrijf Toyota-bestelwagens bouwt in onder meer Hordain in Frankrijk en Vigo in Spanje.

Leiderschap

“Met deze afspraken toont Stellantis haar expertise aan in het bestelwagensegment en in de ontwikkeling van batterijtechnologie. Deze samenwerking versterkt ons leiderschap in Europa voor LCV’s en laag-emissie voertuigen,’’ zegt CE Carlos Tavares van Stellantis in de gezamenlijke verklaring.

Lees ook:
Ford start productie elektrische Transit Custom in 2023