20 procent minder bestelauto’s geregistreerd

In de eerste twee maanden van dit jaar zijn 10.394 nieuwe lichte bestelwagens geregistreerd. Dat waren er 2.700 minder dan in dezelfde periode vorig jaar, een min van 20 procent. Het aantal nieuwe bestelauto’s is ook het laagste sinds 2010. In dat jaar ging het over twee maanden gezien nog om 10.051 bestelwagens.

Bestelautoverkoop november -15,7%

Dat blijkt uit de gegevens van BOVAG en RDC. ‘Momenteel ondervindt de auto-industrie grote hinder van de wereldwijde chiptekorten en van de oorlog in Oekraïne. Naast de gestokte levering van computerchips komt nu ook de aanvoer van andere onderdelen in gevaar, zoals kabelbomen’, tekenen beide organisaties aan.

Diesel

Het aandeel van diesel bij nieuwe bestelwagens dook voor het eerst onder de 90 procent. In januari en februari 2007 was dat nog meer dan 99 procent en vorig jaar in de eerste twee maanden ook nog ruim 94 procent. In januari en februari dit jaar daalde het dieselaandeel naar 89,8 procent, terwijl 6,3 procent (oftewel 658 stuks) van de nieuwe bestelwagens volledig elektrisch zijn aangedreven. 131 van die elektrische bedrijfswagens zijn een Peugeot, gevolgd door Toyota (108), Mercedes (96) en Opel (94).

Occasions

De occasionverkoop van bestelwagens door de vakhandel daalde over de eerste twee maanden gezien met 6 procent tot 18.676 stuks. Ruim 92,5 procent van de afgeleverde occasions is nog immer een diesel. Daarnaast werden er 131 tweedehands elektrische bestelwagens door de vakhandel verkocht, dat betekent een marktaandeel van 0,7 procent.

Lees ook:
Verkoop bestelauto’s 13,3 procent omhoog

20 procent minder bestelauto’s geregistreerd - Automobielmanagement.nl

20 procent minder bestelauto’s geregistreerd

In de eerste twee maanden van dit jaar zijn 10.394 nieuwe lichte bestelwagens geregistreerd. Dat waren er 2.700 minder dan in dezelfde periode vorig jaar, een min van 20 procent. Het aantal nieuwe bestelauto’s is ook het laagste sinds 2010. In dat jaar ging het over twee maanden gezien nog om 10.051 bestelwagens.

Bestelautoverkoop november -15,7%

Dat blijkt uit de gegevens van BOVAG en RDC. ‘Momenteel ondervindt de auto-industrie grote hinder van de wereldwijde chiptekorten en van de oorlog in Oekraïne. Naast de gestokte levering van computerchips komt nu ook de aanvoer van andere onderdelen in gevaar, zoals kabelbomen’, tekenen beide organisaties aan.

Diesel

Het aandeel van diesel bij nieuwe bestelwagens dook voor het eerst onder de 90 procent. In januari en februari 2007 was dat nog meer dan 99 procent en vorig jaar in de eerste twee maanden ook nog ruim 94 procent. In januari en februari dit jaar daalde het dieselaandeel naar 89,8 procent, terwijl 6,3 procent (oftewel 658 stuks) van de nieuwe bestelwagens volledig elektrisch zijn aangedreven. 131 van die elektrische bedrijfswagens zijn een Peugeot, gevolgd door Toyota (108), Mercedes (96) en Opel (94).

Occasions

De occasionverkoop van bestelwagens door de vakhandel daalde over de eerste twee maanden gezien met 6 procent tot 18.676 stuks. Ruim 92,5 procent van de afgeleverde occasions is nog immer een diesel. Daarnaast werden er 131 tweedehands elektrische bestelwagens door de vakhandel verkocht, dat betekent een marktaandeel van 0,7 procent.

Lees ook:
Verkoop bestelauto’s 13,3 procent omhoog