29 procent minder bestelauto’s verkocht in Europa

In maart zijn in Europa 122.818 nieuwe bestelauto’s verkocht. Dat is 28,7 procent minder dan in dezelfde maand in 2021. Over het eerste kwartaal komt de daling van de bestelwagenmarkt met 329.606 exemplaren daarmee uit op 21,3 procent .

In Spanje daalden de registraties over de eerste drie maanden met meer dan een derde, in Frankrijk met bijna een kwart. De grootste klap viel in Oostenrijk waar de helft minder van dit soort bestelwagens werd verkocht. In een beperkt aantal kleinere landen werden echter meer bestelwagens tot 3,5 ton geregistreerd. Zo kwam deze markt in Letland bijna 17 procent hoger uit, kwam Slowakije 7 procent hoger uit en haalde Cyprus een plus van 4,6 procent. Buiten de EU daalden de registraties in Groot-Brittannië, op Frankrijk na de grootste bestelwagenmarkt, met bijna een kwart.

Vrachtwagens

De totale markt voor commerciële voertuigen vertoonde over maart een daling met 24,9 procent en over het hele kwartaal gezien met 18,1 procent, meldt autokoepel Acea. De cijfers over maart haalden het percentage over het kwartaal naar beneden, aldus de organisatie. Aan zware vrachtwagens van 16 ton of meer werden er in de eerste drie maanden wel nog net 0,6 procent meer verkocht dan een jaar geleden. Ook hier was in maart echter sprake van een daling en wel met 4,6 procent. In het middensegment was de daling over het kwartaal beperkt tot 2 procent, waarbij de verkopen in Spanje en Italië weer enig herstel lieten zien.

Lees ook:
Verkoop bestelauto’s 13,3 procent omhoog

Reageren
500 tekens over
29 procent minder bestelauto’s verkocht in Europa - Automobielmanagement.nl

29 procent minder bestelauto’s verkocht in Europa

In maart zijn in Europa 122.818 nieuwe bestelauto’s verkocht. Dat is 28,7 procent minder dan in dezelfde maand in 2021. Over het eerste kwartaal komt de daling van de bestelwagenmarkt met 329.606 exemplaren daarmee uit op 21,3 procent .

In Spanje daalden de registraties over de eerste drie maanden met meer dan een derde, in Frankrijk met bijna een kwart. De grootste klap viel in Oostenrijk waar de helft minder van dit soort bestelwagens werd verkocht. In een beperkt aantal kleinere landen werden echter meer bestelwagens tot 3,5 ton geregistreerd. Zo kwam deze markt in Letland bijna 17 procent hoger uit, kwam Slowakije 7 procent hoger uit en haalde Cyprus een plus van 4,6 procent. Buiten de EU daalden de registraties in Groot-Brittannië, op Frankrijk na de grootste bestelwagenmarkt, met bijna een kwart.

Vrachtwagens

De totale markt voor commerciële voertuigen vertoonde over maart een daling met 24,9 procent en over het hele kwartaal gezien met 18,1 procent, meldt autokoepel Acea. De cijfers over maart haalden het percentage over het kwartaal naar beneden, aldus de organisatie. Aan zware vrachtwagens van 16 ton of meer werden er in de eerste drie maanden wel nog net 0,6 procent meer verkocht dan een jaar geleden. Ook hier was in maart echter sprake van een daling en wel met 4,6 procent. In het middensegment was de daling over het kwartaal beperkt tot 2 procent, waarbij de verkopen in Spanje en Italië weer enig herstel lieten zien.

Lees ook:
Verkoop bestelauto’s 13,3 procent omhoog