Eerder was aangekondigd dat David Lyon op 1 augustus de plaats zou gaan innemen van Mark Adams, die naar Detroit vertrekt. De Amerikaan Lyon heeft het moederconcern General Motors inmiddels verlaten. Lyon was verantwoordelijk voor Buick en GMC, maar is volgens een interne bron tegen het Duitse vakblad ‘Automobil Industrie’ onder ‘spectaculaire omstandigheden’ ontslagen. Hij zou door de directeur personeelszaken naar een klaarstaande auto zijn begeleid voordat de medewerkers per e-mail bericht kregen dat Lyon ‘met onmiddellijke ingang’ niet meer bij GM werkzaam was.

Zo’n vertrek is bij GM nog niet voorgekomen, aldus een insider tegen het blad.

Onlangs vertrokken Opelchef Karl Friedrich Stracke, ontwikkelingscheffin Rita Forst en hoofd marketing Ewanick.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding