Brautigam, die voorheen onder meer bij Porsche werkte, werd in april 2018 CCO bij Jaguar Land Rover. De laatste kwartalen leverde hij ook regelmatig het commentaar bij de kwartaalberichten van het bedrijf. Aangenomen wordt dat zijn vertrek te maken heeft met de lopende herstructurering van het autobedrijf.

Tegenvallende verkoopcijfers

Mogelijk wordt hij ook verantwoordelijk gehouden voor de nog altijd tegenvallende verkoopcijfers. In het boekjaar tot eind maart verkocht Jaguar 30,5 procent en Land Rover 7,1 procent minder auto’s dan in de voorafgaande twaalf maanden. Persoonlijk zou Brautigam nog altijd teleurgesteld zijn dat niet hij maar de van Renault afkomstige Fransman Thierry Bolloré vorig jaar werd benoemd tot hoogste man bij het autobedrijf.

Fantastische resultaten

“Sinds Felix in november 2017 bij het bedrijf kwam heeft het commerciële team onder zijn leiding fantastische resultaten gevierd. Hoogtepunten zijn onder meer de hoogst succesvolle lancering van de iconische Land Rover Defender en natuurlijk de Jaguar I-Pace die vele onderscheidingen heeft gewonnen,’’ zegt Bolloré zelf.

Lees ook:
Sterk kwartaal zet Jaguar Land Rover op winst

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding