Hij gaf daarbij vooral leiding aan Titan, de aanduiding voor het autonoom rijden project. Apple werkt daar al ruim zes jaar aan zonder er ooit openlijk ruchtbaarheid aan gegeven te hebben. Titan lijkt nu op z’n laatste benen te lopen want de laatste tijd is er een ware uittocht van hoge managers aan de gang. Begin dit jaar vertrok Benjamin Lyon, één van de grondleggers van het project, gevolgd door autonoom-rijden deskundige Jaime Waydo en Dave Scott die de afdeling robotica leidde. Alle drie zijn nu aan de gang bij kleinere technologie bedrijven.

Keerpunt

CEO Jim Farley van Ford noemt de komst van Field ‘een keerpunt’ voor zijn bedrijf. Voor Field zelf is het feitelijk een terugkeer want hij werkte van 1987 tot 1993 ook al bij Ford als ontwikkelingstechnicus: “Ik heb een sterke binding met dit bedrijf. Ford’s zijn zo lang ik me kan herinneren in mijn leven geweest. F-150’s op mijn vaders boerderij, een Continental die me ophaalde voor mijn huwelijk. Ik ben dan ook erg dankbaar voor de kans die ik krijg om Ford klaar te stomen voor de volgende 100 jaar.’’

Lees ook:
Ford bouwt fabriek in Keulen om tot Electrification Center

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding