Van Meel weer van Rolls-Royce naar BMW M

De Nederlander Frank van Meel wordt per 1 november weer bestuursvoorzitter van de BMW M divisie. Hij was sinds juni vorig jaar hoofd productie bij Rolls-Royce maar keert nu terug naar de oude stek waar hij al van 2015 tot en met 2018 zat.

Van Meel is bij BMW M de opvolger van Markus Flasch die op zijn beurt naar Rolls-Royce vertrekt. Flasch blijft tegelijk ook de baas over de topmodellen van BMW zelf.

Van Meel, die autotechniek studeerde in Berlijn, werkte voorheen bij Audi onder meer aan de Quattro. In 2014 maakte hij de overstap naar BMW. Daar was hij onder meer hoofd voertuigontwikkeling. Hij stond in zijn tijd bij BMW M, de afdeling die sportversies maakt van de normale modellen, aan de wieg van de eerste elektrische auto’s. Voor 2022, waarin de divisie zijn 50e verjaardag viert, staat ook weer een reeks van dat soort modellen op de rol.

Markus Flasch moet op zijn beurt de productie van de eerste elektrische Rolls voor zijn rekening nemen.

Lees ook:
Anne Brons wordt de nieuwe CEO van BMW Nederland

Van Meel weer van Rolls-Royce naar BMW M - Automobielmanagement.nl

Van Meel weer van Rolls-Royce naar BMW M

De Nederlander Frank van Meel wordt per 1 november weer bestuursvoorzitter van de BMW M divisie. Hij was sinds juni vorig jaar hoofd productie bij Rolls-Royce maar keert nu terug naar de oude stek waar hij al van 2015 tot en met 2018 zat.

Van Meel is bij BMW M de opvolger van Markus Flasch die op zijn beurt naar Rolls-Royce vertrekt. Flasch blijft tegelijk ook de baas over de topmodellen van BMW zelf.

Van Meel, die autotechniek studeerde in Berlijn, werkte voorheen bij Audi onder meer aan de Quattro. In 2014 maakte hij de overstap naar BMW. Daar was hij onder meer hoofd voertuigontwikkeling. Hij stond in zijn tijd bij BMW M, de afdeling die sportversies maakt van de normale modellen, aan de wieg van de eerste elektrische auto’s. Voor 2022, waarin de divisie zijn 50e verjaardag viert, staat ook weer een reeks van dat soort modellen op de rol.

Markus Flasch moet op zijn beurt de productie van de eerste elektrische Rolls voor zijn rekening nemen.

Lees ook:
Anne Brons wordt de nieuwe CEO van BMW Nederland