Roelant de Waard met pensioen bij Ford Europa

Roelant de Waard, general manager personenauto’s bij Ford of Europe, gaat eind van dit jaar met pensioen. De Nederlander heeft dan meer dan 30 jaar bij de autofabrikant gewerkt. Ford of Europe heeft nog geen opvolger benoemd.

De Waard kwam bij Ford in 1990 en heeft sindsdien functies vervuld in Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. In januari 2011 werd hij benoemd tot bestuurder van de onderneming en kreeg hij de positie van vice-president marketing, sales en service bij Ford of Europe.

Elektrificatie

“Roelant is een buitengewone leider bij Ford geweest en dat is nooit méér waar geweest dan tijdens de afgelopen jaren toen hij verantwoordelijk was voor het bepalen van de strategie voor personenauto’s in een tijd waarin elektrificatie de meest ingrijpende verandering in onze industrie voor meer dan 100 jaar vertegenwoordigt,’’ zegt Stuart Rowley, president van Ford of Europe.

Lees ook:
Ford claimt grootste bereik en laagste vanafprijs voor nieuwe E-Transit

Roelant de Waard met pensioen bij Ford Europa - Automobielmanagement.nl

Roelant de Waard met pensioen bij Ford Europa

Roelant de Waard, general manager personenauto’s bij Ford of Europe, gaat eind van dit jaar met pensioen. De Nederlander heeft dan meer dan 30 jaar bij de autofabrikant gewerkt. Ford of Europe heeft nog geen opvolger benoemd.

De Waard kwam bij Ford in 1990 en heeft sindsdien functies vervuld in Nederland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. In januari 2011 werd hij benoemd tot bestuurder van de onderneming en kreeg hij de positie van vice-president marketing, sales en service bij Ford of Europe.

Elektrificatie

“Roelant is een buitengewone leider bij Ford geweest en dat is nooit méér waar geweest dan tijdens de afgelopen jaren toen hij verantwoordelijk was voor het bepalen van de strategie voor personenauto’s in een tijd waarin elektrificatie de meest ingrijpende verandering in onze industrie voor meer dan 100 jaar vertegenwoordigt,’’ zegt Stuart Rowley, president van Ford of Europe.

Lees ook:
Ford claimt grootste bereik en laagste vanafprijs voor nieuwe E-Transit