Martin Sander manager Ford Model e voor Europa

Ford heeft Martin Sander benoemd tot general manager Ford Model e in Europa. Die nieuwe business unit is eerder dit jaar opgezet om de versnelling van de transformatie van Ford verder vorm te geven.

‘Sander zal als general manager leiding geven aan de realisatie van de doorbraak van elektrische voertuigen alsmede de ontwikkeling van software en connected voertuigen technologieën en diensten,’ verklaart Ford Europa.

Ervaren

Ford wil in 2035 alleen nog meer elektrische auto’s verkopen en CO2-neutraliteit bereiken bij haar Europese fabrieken, logistiek en leveranciers. “We zullen vol-elektrische en connected voertuigen leveren en een digitale verkoopervaring creëren,’’ zegt bestuursvoorzitter Stuart Rowley. “Martin Sander is een zeer ervaren leider. Hij en zijn team zullen de implementatie van deze plannen leiden en versnellen.’’

Keulen

De Duitser Sander, die eerder lange tijd bij de Volkswagen Groep werkte, wordt ook bestuursvoorzitter van Ford-Werke GmbH in Duitsland. Hij krijgt als vestigingsplaats Keulen waar ook het hoofdkwartier van Ford’s Europese e business is gevestigd. Ford heeft recent plannen aangekondigd om 2 miljard dollar te investeren in het Cologne Electrification Center.

Lees ook:
Ford wil in Europa meer dan 600.000 elektrische auto’s verkopen

Reageren
500 tekens over
Martin Sander manager Ford Model e voor Europa - Automobielmanagement.nl

Martin Sander manager Ford Model e voor Europa

Ford heeft Martin Sander benoemd tot general manager Ford Model e in Europa. Die nieuwe business unit is eerder dit jaar opgezet om de versnelling van de transformatie van Ford verder vorm te geven.

‘Sander zal als general manager leiding geven aan de realisatie van de doorbraak van elektrische voertuigen alsmede de ontwikkeling van software en connected voertuigen technologieën en diensten,’ verklaart Ford Europa.

Ervaren

Ford wil in 2035 alleen nog meer elektrische auto’s verkopen en CO2-neutraliteit bereiken bij haar Europese fabrieken, logistiek en leveranciers. “We zullen vol-elektrische en connected voertuigen leveren en een digitale verkoopervaring creëren,’’ zegt bestuursvoorzitter Stuart Rowley. “Martin Sander is een zeer ervaren leider. Hij en zijn team zullen de implementatie van deze plannen leiden en versnellen.’’

Keulen

De Duitser Sander, die eerder lange tijd bij de Volkswagen Groep werkte, wordt ook bestuursvoorzitter van Ford-Werke GmbH in Duitsland. Hij krijgt als vestigingsplaats Keulen waar ook het hoofdkwartier van Ford’s Europese e business is gevestigd. Ford heeft recent plannen aangekondigd om 2 miljard dollar te investeren in het Cologne Electrification Center.

Lees ook:
Ford wil in Europa meer dan 600.000 elektrische auto’s verkopen