Binnen die groep is Skoda verantwoordelijk voor opkomende markten zoals India en Noord-Afrika, en daarnaast voor projecten als de ontwikkeling van de nieuwe generatie Volkswagen Passat en Skoda Superb. De verantwoordelijkheid voor het MQB A0 Global platform toont aan hoe het merk zich heeft ontwikkeld binnen de groep ‘volumemerken’ en hierbinnen speelt Skoda een essentiële rol.

Afzonderlijk

Binnen de Volkswagen Group bestaat de groep ‘volumemerken’ uit Volkswagen Passenger Cars, Skoda, Seat/Cupra en Volkswagen Bedrijfswagens. Sinds het eerste kwartaal van dit jaar worden de resultaten van de groep ‘volumemerken’ afzonderlijk vermeld in de kwartaalverslagen van de Volkswagen Group. Thomas Schäfer is onlangs ook benoemd tot voorzitter van de Adviesraad van Volkswagen Bedrijfswagens en tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Seat/Cupra.

Lees ook:
Volkswagen Groep levert kwart minder voertuigen af