LeasePlan levert vijf Toyota’s Mirai af voor Gasunie

Het wagenpark van Gasunie is uitgebreid met vijf exemplaren van de nieuwe Toyota Mirai. De auto’s zijn door LeasePlan geleverd en werden onlangs in ontvangst genomen op het hoofdkantoor van Gasunie in Groningen.

De lease van de vijf waterstof-elektrische Mirai’s past binnen het beleid van Gasunie dat alle nieuwe leaseauto’s van medewerkers uitsluitend volledig elektrisch aangedreven mogen zijn. Bij de overhandiging was onder meer Ulco Vermeulen van Gasunie aanwezig evenals Managing Director Jan Christiaan Koenders van Toyota Nederland. LeasePlan Nederland werd vertegenwoordigd door Managing Director Sander Pleij.

Energietransitie

Jan Christiaan Koenders, Toyota Nederland (Louwman & Parqui): “Hiermee laat Gasunie zien dat het gelooft in duurzame waterstof als middel om de klimaatdoelstellingen te halen. De Toyota Mirai is een voorbode van de energietransitie waarbij fossiele brandstoffen plaatsmaken voor groen gas en waterstof.”

Doorpakken

Sander Pleij, LeasePlan Nederland: “Zelfbewuste en overtuigende duurzame keuzes van koploperbedrijven zoals Gasunie zijn nodig om de Nederlandse klimaatdoelstellingen te halen. Omdat wij als LeasePlan zelf ook vol inzetten op emissievrije mobiliteit in 2030, prijzen wij het leiderschap dat Gasunie hier toont door het woord bij de daad te voegen.

Missie H2

Net als Toyota ziet Gasunie vele mogelijkheden voor waterstof in de energietransitie. Beide partijen maken deel uit van Missie H2, een samenwerkingsverband dat erop gericht is de bekendheid van waterstof te vergroten en een brede beweging op gang te brengen ten behoeve van de energietransitie. Onlangs werd bekend dat het kabinet wil dat Gasunie een deel van de bestaande gasleidingen gaat ombouwen tot een waterstofnetwerk. Volgens het kabinet is deze stap nodig om zijn klimaatdoelen te halen.

Foto v.l.n.r.: Jan Christiaan Koenders (Toyota Nederland), Ulco Vermeulen (Gasunie) en Sander Pleij (LeasePlan Nederland).

Lees ook:
Groningen neemt eerste Toyota Mirai van Nederland in gebruik
Toyota gelooft in ‘Hydrogen Society’

LeasePlan levert vijf Toyota’s Mirai af voor Gasunie - Automobielmanagement.nl

LeasePlan levert vijf Toyota’s Mirai af voor Gasunie

Het wagenpark van Gasunie is uitgebreid met vijf exemplaren van de nieuwe Toyota Mirai. De auto’s zijn door LeasePlan geleverd en werden onlangs in ontvangst genomen op het hoofdkantoor van Gasunie in Groningen.

De lease van de vijf waterstof-elektrische Mirai’s past binnen het beleid van Gasunie dat alle nieuwe leaseauto’s van medewerkers uitsluitend volledig elektrisch aangedreven mogen zijn. Bij de overhandiging was onder meer Ulco Vermeulen van Gasunie aanwezig evenals Managing Director Jan Christiaan Koenders van Toyota Nederland. LeasePlan Nederland werd vertegenwoordigd door Managing Director Sander Pleij.

Energietransitie

Jan Christiaan Koenders, Toyota Nederland (Louwman & Parqui): “Hiermee laat Gasunie zien dat het gelooft in duurzame waterstof als middel om de klimaatdoelstellingen te halen. De Toyota Mirai is een voorbode van de energietransitie waarbij fossiele brandstoffen plaatsmaken voor groen gas en waterstof.”

Doorpakken

Sander Pleij, LeasePlan Nederland: “Zelfbewuste en overtuigende duurzame keuzes van koploperbedrijven zoals Gasunie zijn nodig om de Nederlandse klimaatdoelstellingen te halen. Omdat wij als LeasePlan zelf ook vol inzetten op emissievrije mobiliteit in 2030, prijzen wij het leiderschap dat Gasunie hier toont door het woord bij de daad te voegen.

Missie H2

Net als Toyota ziet Gasunie vele mogelijkheden voor waterstof in de energietransitie. Beide partijen maken deel uit van Missie H2, een samenwerkingsverband dat erop gericht is de bekendheid van waterstof te vergroten en een brede beweging op gang te brengen ten behoeve van de energietransitie. Onlangs werd bekend dat het kabinet wil dat Gasunie een deel van de bestaande gasleidingen gaat ombouwen tot een waterstofnetwerk. Volgens het kabinet is deze stap nodig om zijn klimaatdoelen te halen.

Foto v.l.n.r.: Jan Christiaan Koenders (Toyota Nederland), Ulco Vermeulen (Gasunie) en Sander Pleij (LeasePlan Nederland).

Lees ook:
Groningen neemt eerste Toyota Mirai van Nederland in gebruik
Toyota gelooft in ‘Hydrogen Society’