VinFast vangt 1,2 miljard dollar overheidssteun

De Vietnamese autofabrikant VinFast heeft 1,2 miljard dollar overheidssteun ontvangen voor haar Amerikaanse fabriek in North-Carolina. De totale investering voor de eerste fase van het project komt op 2 miljard dollar. VinFast gaat in de fabriek elektrische auto’s en bussen bouwen. Uiteindelijk moeten er rond de 150.000 voertuigen per jaar van de band rollen.

De bouw van de eerste fase moet eind dit jaar beginnen met een productiestart in juli 2024. Het autobedrijf vangt onder meer 316 miljoen dollar voor een banenplan, 540 miljoen dollar voor voorbereidende werkzaamheden en infrastructuur en nog eens 400 miljoen dollar van de regionale overheid voor verschillende doeleinden. 

Stores

VinFast heeft eerder aangekondigd dat het minstens 25 ‘stores’ gaat openen in Europa waaronder vijf in ons land. Amsterdam wordt waarschijnlijk de locatie voor de eerste van die vestigingen. Naast Nederland komen er ook ‘stores’ in Duitsland en Frankrijk. In die landen gaat VinFast ook werken met een batterij-abonnementen plan. Het bedrijf heeft tot nu toe rond de 73.000 bestellingen binnen voor haar eerste modellen. 

Lees ook:
VinFast opent 5 showrooms in Nederland

VinFast onthult prijzen accu-abonnementen

Reageren
500 tekens over
VinFast vangt 1,2 miljard dollar overheidssteun - Automobielmanagement.nl

VinFast vangt 1,2 miljard dollar overheidssteun

De Vietnamese autofabrikant VinFast heeft 1,2 miljard dollar overheidssteun ontvangen voor haar Amerikaanse fabriek in North-Carolina. De totale investering voor de eerste fase van het project komt op 2 miljard dollar. VinFast gaat in de fabriek elektrische auto’s en bussen bouwen. Uiteindelijk moeten er rond de 150.000 voertuigen per jaar van de band rollen.

De bouw van de eerste fase moet eind dit jaar beginnen met een productiestart in juli 2024. Het autobedrijf vangt onder meer 316 miljoen dollar voor een banenplan, 540 miljoen dollar voor voorbereidende werkzaamheden en infrastructuur en nog eens 400 miljoen dollar van de regionale overheid voor verschillende doeleinden. 

Stores

VinFast heeft eerder aangekondigd dat het minstens 25 ‘stores’ gaat openen in Europa waaronder vijf in ons land. Amsterdam wordt waarschijnlijk de locatie voor de eerste van die vestigingen. Naast Nederland komen er ook ‘stores’ in Duitsland en Frankrijk. In die landen gaat VinFast ook werken met een batterij-abonnementen plan. Het bedrijf heeft tot nu toe rond de 73.000 bestellingen binnen voor haar eerste modellen. 

Lees ook:
VinFast opent 5 showrooms in Nederland

VinFast onthult prijzen accu-abonnementen