Voor de uitvoering in eigen land is een samenwerking opgezet met AA Team, in het buitenland met de daar actieve marktpartijen. Volgens CarXpert is zijn pechhulp uitgebreider dan bij bestaande aanbieders en – 29,95 euro per jaar – goedkoper. Zo dekt de dienst pech aan de auto, aanhanger of caravan. Verder sluiten de voorwaarden stilvallen door een lege tank of tanken van verkeerde brandstof niet uit. Andere aanbieders maken hier volgens CarXpert-formulemanager Willem Nijhof wél een voorbehoud.

AA-team hanteert vijftien minuten als grens: valt het voertuig niet binnen die termijn gangbaar te maken, dan wordt het weggesleept naar de dichtstbijzijnde CarXpert. De pechhulp is bestemd voor klanten die hun voertuig regelmatig laten onderhouden door een franchiser van CarXpert. Zij worden ook in de eigen woonplaats geholpen. De garagebedrijven van de formule kunnen de nieuwe service promoten via hun website en met marketingmiddelen voor de balie en in de auto van de klant. In het najaar start CarXpert een campagne die gericht is op 15 november, de opzegdatum voor de ANWB-pechhulp.    

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding