Samen met TechnoVaria De Jong (Amsterdam en Leiden), dat al langer deel uitmaakt van DiagnoseXpert, vormen de nieuwkomers het VDO Partnernetwerk van Continental Automotive. De vier ondersteunen de VDO Tachograaf Service Partners, (zo’n driehonderd RDW-erkende installateurs) met reparatieservice, technische en commerciële adviezen.

Nu ook de meeste bestelauto’s wettelijk verplicht zijn een tachograaf te hebben, is er volgens GroupAuto veel vraag naar (gecertificeerde) inbouw. De vier specialisten gaan TopTruck- en CarXpert-bedrijven begeleiden bij het ijken, verzegelen en afmelden van (digitale) tachografen. GroupAuto zal onder meer met een call center werken om de klanten naar haar netwerk te trekken – iets dat zij al eerder succesvol deed met gesubsidieerde inbouwroetfilters.

Volgens Freek Blekxtoon, directeur van GroupAuto is de inbouwmarkt voor bestelauto’s "booming gezien de nieuwe wetgeving. De overheden gaan binnenkort scherp controleren nu ook de digitale tachograafsystemen volwassen zijn. De boetes zullen de vraag snel laten groeien." Blekxtoon verwacht op korte termijn nieuwe DiagnoseXperts te kunnen melden.