Het bedrijf is per 1 januari overgenomen door Wijnand Elshof en Monique Scholten, die exact een jaar geleden AKR Bosch Car Service in Raalte overnamen. Het is dus de tweede overname voor de twee Heinose ondernemers die pas sinds november 2009 actief zijn in de autobranche. "En nee, het einde is nog niet in zicht, dat durven we rustig hardop te zeggen", vertellen ze tegen Salland Centraal. In hun eerste bedrijf hebben ze het garagepersoneel al uitgebreid van één naar vijf, waarvan drie fulltime krachten en twee parttimers.

De drie medewerkers van Boerhof blijven in dienst, maar Elshof wil zich ook gaan richten op de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s en net als in Raalte op de verkoop van nieuwe en gebruikte lichte bedrijfswagens tot 3.500 kilo.

Harry Boerhof, zelf oud-IVA-student én -docent (van 1986 tot 1993) gaat weer reizen. Hij neemt contact op met oud-studenten van de IVA om te bekijken of het mogelijk is om een paar maanden op werkvakantie naar het buitenland te gaan. In 1995 opende hij zijn eigen garage in Heino. "Ik heb dit altijd met enorm veel plezier gedaan, maar het was ook een drukke tijd. Ze hebben me wel eens gevraagd waarom ik niet ging uitbreiden, het had immers zat gekund, maar dan krijg je er alleen maar zorgen bij. Liever klein en goed dan groot en chaos."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding