Aan zijn zijde vindt hij Lars Heuts, Theo van der Linden (Rijsbergen), Fedor Heijl, Jan van Remunt (Broekhuizen), Paul Vink (Automaterialen Vink) en Ramon Le Mahieu (Auto Wessel). Dinand van Silfhout, lid van het vorige bestuur, blijft tijdelijk aan om de overdracht naar het nieuwe bestuur te begeleiden.

De bestuursleden werden gistermorgen gekozen tijdens een vergadering van Vrooam (Vereniging Groothandel Automaterialen) op de beurs Autoprof Gorinchem. Hun benoeming past in de herpositionering van het samenwerkingsverband, zegt Projectmanager Charlotte van Mil. Zij trad in 2009 aan, na het vertrek van directeur Tijmen Doppenberg. Onder haar leiding is de in 1990 opgerichte Vrooam (39 grossiers, 116 filialen) sindsdien bezig met een proces waarin ze van een inkooporganisatie verandert in een markeringsorganisatie. Zo begon de Vrooam met het glossy magazine Autofocus en het daaraan gekoppelde AutoFocusTV en de website. "We sturen sterk op concepten, want die hebben in de autobranche de toekomst", zegt Van Mil.

Twintig van de 39 Vrooam-grossiers staan volgende maand op de AutovakRAI, met een stand van ruim zevenhonderd vierkante meter.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding