De Russische introductie van de naam Kwik-Fit volgt uit de overname van de fitter door het Japanse handelshuis Itochu, een jaar geleden. Kwik-Fit-directeur Kenji Murai wenst eenduidigheid in Rusland en Oost-Europa, omdat de bandenbedrijven van Itochu daar nog opereren onder verschillende namen: "Dit zullen ook Kwik-Fits worden, omdat Kwik-Fit voor Itochu nu de belangrijkste merknaam is." Murai denkt dat de naam in Rusland zal aanslaan: "Kwik-Fit heeft een leuke klank en is makkelijk voor de Russen om uit te spreken."

Itochu heeft nu vijftien vestigingen in Rusland, maar wil groeien naar 200 à 250. In Groot-Brittannië heeft Kwik-Fit achthonderd vestigingen, in Nederland honderdtachtig.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding