Concepten en formules zijn bezig aan een onstuitbare opmars bezig, zo lijkt het. Gaat het zo snel dat binnen afzienbare termijn bij ieder onafhankelijk autobedrijf een schildje aan de gevel hangt? ‘Nee’, antwoordde 74 procent van de stemmer. ‘Ja’ zei 24 procent van de ruim driehonderd stemmers, ‘geen mening’ vulde de resterende 2 procent in.

De nieuwe poll heeft betrekking op het kabinetsvoornemen om de belastingvrijstelling van klassiekers te schrappen. Het tweede kabinet-Rutte wil daar vanaf 2014 inhoud aan geven. Veel bezitters van een 30-plusser steigeren, vanwege het wegvallende prijsvoordeel. Maar hoe zit het met de autobranche? Lijdt die (grote) schade als het voorstel werkelijkheid wordt? We zijn benieuwd naar uw mening. Wederom zijn er drie opties: eens, oneens of geen mening.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding