"De top van het universele segment", zo omschrijft directeur Freek Blekxtoon de uit Duitsland afkomstige full service werkplaatsformule. Blekxtoon kondigde de komst gisteren in Nijkerk aan tijdens het drukbezochte klantcongres van Group Auto Nederland, onder de naam De Nieuwe MobiliTIJD.

Auto Excellent – ‘Mobilitätsmeister aller Marken’ – zegt hoge eisen te stellen aan het pand, de uitstraling, klantbenadering en technische competentie van de monteurs. Het concept wordt in Duitsland onder de vleugels van Group Auto Union Deutschland GmbH geëxploiteerd door de grossiersgroepen Coparts Autoteile GmbH en Select AG. Bij onze oosterburen zijn volgens Blekxtoon in twee jaar tijd 65 vestigingen ontstaan van de formule. De Duitse website bevat 27 locaties.

De Nederlandse website van GroupAuto’s nieuwste formule is nog niet actief maar zal (zo wordt vermeld) binnenkort meer informatie bevatten. Een pilot met de formule staat volgende maand op stapel.

Overigens bestaat in Nederland een vrijwel gelijknamige website: auto-excellent.nl (met een verbindingsstreepje). Het bijbehorende gelijknamige autobedrijf in Haarlem is echter niet meer actief. Wie belt krijgt de mededeling "Wij zijn gesloten" te horen. Op de website Opgelicht.nl staan diverse reacties van consumenten die zeggen gedupeerd te zijn door het autobedrijf (dat dus niets van doen heeft met de nieuwe formule).